17 °c

Asteğmenler "mavi bere" taktı

ISPARTA (AA) - Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında komando eğitimlerini tamamlayan asteğmenler yemin etti.Komutanlıktaki bir spor salonunda düzenlenen yemin törenine Okul Komutanı Albay Selçuk Emirdağ ile askerlerin aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından eğitimlerini tamamlayan asteğmenler, Türk bayrağı...

Güncel Haberi
Asteğmenler mavi bere taktı
Asteğmenler "mavi bere" taktı

ISPARTA (AA) - Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında komando eğitimlerini tamamlayan asteğmenler yemin etti.

Komutanlıktaki bir spor salonunda düzenlenen yemin törenine Okul Komutanı Albay Selçuk Emirdağ ile askerlerin aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından eğitimlerini tamamlayan asteğmenler, Türk bayrağı ve silah üzerine el basarak yemin etti.

Yeminin ardından asteğmenler, komando beresi taktı.

Törende konuşan Okul Komutanı Albay Selçuk Emirdağ, yemin eden askerlerin en iyi şekilde misafir edilip, eğitildiğini söyledi. İşlerini ibadet eder gibi yaptıklarını, komandonun vatanını, bayrağını ve milletini çok sevdiğini anlatan Emirdağ, komandoluğun yüksek disiplin anlamına geldiğini vurguladı.

Komandoların sadece kendileri önünde değil, vatan uğrunda hayatını kaybeden binlerce şehidin huzurunda yemin ettiğine dikkati çeken Emirdağ, vatan uğrunda ve 15 Temmuz'da şehit olanları rahmetle andıklarını anlattı.

Konuşmanın ardından aileler, çocuklarıyla hasret giderdi.

Sıradaki Haber