17 °c

Atık malzeme ve çiçek dallarından süs eşyaları üretiyor

AYDIN (AA) - Aydın'da banka emeklisi Samim Çayırlı'nın, bir bölümünü atölye olarak kullandığı evinde, doğadan topladığı çiçek dallarının yanı sıra farklı objeleri kullanarak yaptığı süs eşyaları ilgi görüyor. Çayırlı, uzun süre çalıştığı bankadan emekli olduktan sonra bazı şirketlerde yöneticilik görevinde bulunduğunu, daha sonra iş hayatından koparak Kuşadası ilçesinde...

Güncel Haberi
Atık malzeme ve çiçek dallarından süs eşyaları üretiyor
Atık malzeme ve çiçek dallarından süs eşyaları üretiyor

AYDIN (AA) - Aydın'da banka emeklisi Samim Çayırlı'nın, bir bölümünü atölye olarak kullandığı evinde, doğadan topladığı çiçek dallarının yanı sıra farklı objeleri kullanarak yaptığı süs eşyaları ilgi görüyor.

Çayırlı, uzun süre çalıştığı bankadan emekli olduktan sonra bazı şirketlerde yöneticilik görevinde bulunduğunu, daha sonra iş hayatından koparak Kuşadası ilçesinde yerleştiği yazlığında, atıl malzemelerden süs eşyası üretimine yönelik becerisinin farkına vardığını belirtti.

Bahçesinde kuruyan Japon gülü dallarını atmak yerine değerlendirmeye karar vermesiyle "Bunlardan evler hatta mahalle yapabilirim" diyerek başladığı uğraşısının hobiye dönüştüğünü, çevresinde bulunduğu diğer atık malzemeleri de kullanmaya başladığını anlatan Çayırlı, zaman içerisinde evinin bir odasını atölyeye dönüştürdüğünü söyledi.

Yaklaşık 2 yıldır sürdürdüğü uğraşısında kendisini geliştirerek belli modelleri örnek aldığını dile getiren Çayırlı, yaptığı süs eşyalarında, ağaç dallarının yanı sıra, doğadan topladığı ya da toptan satın aldığı çam kabuk, bambu, dondurma veya doktorların boğaz muayenesinde çubukları değerlendirdiğini ifade etti.

Çayırlı, önceleri daha büyük ebatlarda okulu, hastanesi bulunan bir mahalle yapmak istediğini fakat bunların büyük yer tutması nedeniyle daha küçük ölçülerde ve göze hoş gelecek şekillerde yapmayı tercih ettiğini aktardı.

Uğraşısında becerinin yanında sabır ve dikkatin önemli olduğunu vurgulayan Çayırlı, sadece evler değil aynı zamanda kuş yuvaları, kovboy filmlerinden esinlendiği atlı arabaları, tekneler, hayvan figürleri de yaptığını kaydetti.

- "Ticari düşünürsem zevk alamam"

Atölyeye dönüştürdüğü odasına büyük bir keyifle girdiğini, gününün önemli bölümünü burada mutluluk içerisinde geçirdiğini aktaran Çayırlı, ilgisini gören çocuklarının kendisine işlerini kolaylaştırması amacıyla çeşitli malzemeler getirdiğini fakat bu malzemeleri kullanmadığını, daha zor olmasına rağmen eski yöntemle uğraşısını sürdürdüğünü söyledi.

Yaptığı işten bu yöntemle daha çok zevk aldığını vurgulayan Çayırlı, "Çalışmalarımı amatör ruhla ve ticari kaygılardan uzak bir düşünceyle gerçekleştiriyorum. Eğer ticari düşünürsem zevk alamam. Tamamen amatör ruhla yapıyorum. Amatörlüğün de paradan uzak bir çalışma olduğunu kabul ediyorum." dedi.

Çayırlı, yaptığı eşyaların bazılarını yakın çevresine hediye ettiğini, bazılarını da evinde bulundurduğunu, gelecek yıl üretimlerini göstereceği sergi açmayı planladığını sözlerine ekledi.



Sıradaki Haber