17 °c

Bağcılar Belediyesi'nden "24 Kasım Öğretmenler Günü" etkinliği

İSTANBUL (AA) - Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, "Ülkeyi satabilecek kadar hainlermiş ama bu millet onlara bu fırsatı vermedi. 15 Temmuz zor bir geceydi ama bu ülke için şerefli bir geceydi." dedi.Bağcılar'daki okullarda görev yapan öğretmenler, Bağcılar Belediyesi’nce Halk Sarayı’nda düzenlenen "24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı"nda buluştu. Saygı duruşu...

Güncel Haberi
Bağcılar Belediyesi'nden 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliği
Bağcılar Belediyesi'nden "24 Kasım Öğretmenler Günü" etkinliği

İSTANBUL (AA) - Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, "Ülkeyi satabilecek kadar hainlermiş ama bu millet onlara bu fırsatı vermedi. 15 Temmuz zor bir geceydi ama bu ülke için şerefli bir geceydi." dedi.

Bağcılar'daki okullarda görev yapan öğretmenler, Bağcılar Belediyesi’nce Halk Sarayı’nda düzenlenen "24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı"nda buluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından programda Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi ve sonrasında yaşananları anlatan bir video gösterildi.

Programa katılan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem, burada yaptığı konuşmada, öğretmenlerin bu anlamlı gününü kutladı. Erdem, öğretmenlerin onurlu duruşuyla Türkiye'yi 2023 ve 2071 hedeflerine ulaştıracağına inandığını ifade ederek, "Öğretmenlerimizin nasıl fedakarca görevlerini yaptıklarını biliyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitimi için verdikleri emekleri büyük takdir ve şükranla karşılıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi ülkemizi tanıyan, seven kendi kültür ve değerlerini özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı, aynı zaman evrensel kültüre aşina, dünyayı bilen ve dünya insanı ile rekabet edebilen bireyler olarak yetiştirmek sizin fedakarca gayretinizle mümkün olacaktır. Bu kutsal görev herkese nasip olmuyor. Dün olduğu gibi bu gün de öğretmenlerimiz Türkiye'yi çok iyi yerlere taşıyacak. Eğitim ordumuz Türkiye'yi yarınlara hazırlıyor." diye konuştu.

Erdem, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın Milli Eğitim Bakanlığı döneminde Öğretmenler Günü Programları'nda, heyet üyelerine, "İlkokuldayken dönemin Başbakanını ve Milli Eğitim Bakanını tanıyan el kaldırsın" dediğini ancak kimsenin bu kişileri hatırlamadığını fakat herkesin ilkokul öğretmenini hatırladığını belirtti.

- "Öğretmenlerimiz, vatanını ve milletini seven nesiller yetiştirmeli"

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine değinen Erdem, şunları kaydetti:

"Bu yaşanan gösteriyor ki, size çok ihtiyaç var. Beynini, kendini başkasına emanet etmeyecek nesiller için size ihtiyaç var. Biz de inandık, biz de onların belki önünü açtık. Ancak birisi misafir olarak evde kalacak ise, 'Müslüman adam' derler. Bu, elinden dilinden emin olunan insan demektir. Biz böyle gördük. Ülkeyi satabilecek kadar hainlermiş ama bu millet onlara bu fırsatı vermedi. 15 Temmuz zor bir geceydi ama bu ülke için şerefli bir geceydi. Kurtuluş Savaşı, Çanakkale Savaşı gibi yeni yüzyılın savaşıydı bu. Yeni yüzyılın işgal sistemiydi. Bu millet, iyi bir lider sayesinde hep beraber onun arkasında durarak püskürttük ve bertaraf ettik. Ne büyük bir kayıp ki, bu gün bir pilot 25 milyon TL'ye yetişiyor. O pilot kendi ülkesine, kendi kardeşlerine bomba atabiliyor. İşte bu eğitimin önemine gösteriyor. Öğrenmek insanın en büyük ihtiyacı. Öğretmenlerimiz, vatanını ve milletini seven nesiller yetiştirmeli."

- "Lütfen i̇lkokul öğrenci̇leri̇mi̇ze üni̇versi̇te öğrenci̇leri̇ gi̇bi̇ davranmayın"

İstanbul Vali Yardımcısı ve Bağcılar Kaymakam Vekili Dr. Osman Günaydın ise, 15 Temmuz’da Türkiye'nin uçurumun kenarından döndüğünü belirterek, "Hizmet adı altında sistemi yozlaştırdılar. İnşallah bu tahribat düzeltilecektir." dedi.

Öğretmenlere tavsiyelerde bulunan Günaydın, "İlkokul ve ortaokul öğrencilerimize bir üniversite öğretim üyesi gibi ‘dersimi anlattım, dinleyen dinler’, dinlemeyen öğrenemez’ gibi yaklaşımlar hiç doğru değil. Bu çocuğu eğitmek görevimizdir. Ekmeğimizi maaşımızı oradan alıyoruz. Lütfen i̇lkokul öğrenci̇leri̇mi̇ze üni̇versi̇te öğrenci̇leri̇ gi̇bi̇ davranmayın." ifadelerini kullandı.

- "Tekli eğitime geçen ilk ilçe olacağız"

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da "FETÖ'nün işgal girişimi başarılı olsaydı büyük sıkıntılar yaşayacaktık. Yeniden kurtuluş savaşı mücadelesi verecektik." dedi.

Çağırıcı, 1992'de ilçe olduğunda Bağcılar’da 21 okul bulunduğunu şu anda ise özel okullarla birlikte okul sayısının 184'e ulaştığına vurgu yaparak, "Son 10 yılda hayırseverlerimizin de desteğiyle 60 okul inşa ederek hizmete sunduk. Son 1 yılda kamuya 26 okul arazisi kazandırdık. Bu bir rekordur. Tekli eğitime geçen ilk ilçe olacağız. İstanbul Büşükşehir Belediyesi ile okullara kapalı spor salonu inşa ediyoruz, okullara 7 halı saha da inşa edeceğiz." şeklinde konuştu.

Programda Bağcılar'da öğretmenlik yaparken emekli olan bazı öğretmenlere çiçek, emekliliği gelen 25 öğretmene de Hizmet Şeref Belgesi verildi. Etkinlikte ayrıca 60 stajyer öğretmen de Türk bayrağına el basarak yemin edip, göreve başladı.

Program, Bağcılar'daki okullarda görevli müzik öğretmenlerinden oluşan korunun verdiği konserle sona erdi.

Etkinliğe Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Bağcılar Askerlik Şube Başkanı Erhan Yıldız, muhtarlar, meclis üyeleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Sıradaki Haber