17 °c

Bağcılar'da engelli ve yaşlılara yardım

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi, kar ve tipi yüzünden evlerinden dışarı çıkamayan yaşlı ve engellilere süt ve ekmek dağıttı.Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Yaşama Destek Projesi ile ilçede yaşayan engelli ve yaşlılara yönelik hizmetler veren Bağcılar Belediyesi, bu kişileri kışın da unutmadı. Yoğun kar yağışıyla tipinin etkisi altındaki ilçede yaşayan yaşlı ve...

Güncel Haberi
Bağcılar'da engelli ve yaşlılara yardım
Bağcılar'da engelli ve yaşlılara yardım

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi, kar ve tipi yüzünden evlerinden dışarı çıkamayan yaşlı ve engellilere süt ve ekmek dağıttı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Yaşama Destek Projesi ile ilçede yaşayan engelli ve yaşlılara yönelik hizmetler veren Bağcılar Belediyesi, bu kişileri kışın da unutmadı. Yoğun kar yağışıyla tipinin etkisi altındaki ilçede yaşayan yaşlı ve engellilere süt ile ekmek dağıtıldı.

Proje kapsamında ilçedeki engelli ve yaşlıların evleri ziyaret edilerek, saç, sakal tıraşıyla tırnak bakımı yapılıyor. Ayrıca temizlik ekipleri tarafından vatandaşların evleri baştan aşağı temizleniyor.

Kış aylarında da engelliler ve yaşlıları unutmayan Bağcılar Belediyesi, temel gıda malzemesi de dağıtıyor.

Proje kapsamında evleri ziyaret edilenler biri de engelli Ali ve Server Çetin çifti oldu. Yoğun kar ve tipi sebebiyle evden dışarı çıkamadıklarını ifade eden Server Çetin, "Önceden hiç alışık olmadığımız güzelliklerle karşılaşıyoruz. Belediye Başkanımız Lokman Çağırıcı’ya çok teşekkür ediyoruz, bizi hiçbir zaman yalnız bırakmıyor. Bu kış da yine kapımızı çaldılar. Bağcılar’da yaşamaktan dolayı çok şanslıyız." ifadelerini kullandı.

Ali Çetin de soğuk hava ve yoğun kar yağışında dışarı çıkmakta zorlandıklarını belirterek, zaman zaman ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını ifade etti.

İkisi ikiz beş çocuk sahibi engelli Dursun Karaoğlu da aynı zamanda akciğer hastası olduğunu belirtti. Bir çocuğunun da engelli olduğunu ifade eden Karaoğlu, yoğun kar yağışı sebebiyle dışarı çıkmakta zorlandığını kaydederek, "Belediyemiz zor zamanlarda hep yanımızda oluyor. Bu yıl da kış mevsimi çok şiddetli kar yağışıyla geçiyor. Bize temel gıda malzemesi getirdiler. Teşekkür ediyorum." dedi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise engelli ve yaşlıların günlük yaşamlarını sağlıklı ve huzur içerisinde geçirmeleri için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Çağırıcı, vatandaşların kişisel bakımının yanı sıra evlerinin de baştan sona temizlendiğini, kış aylarının çetin geçtiğini, bu yüzden evinden dışarı çıkmakta zorlanan engelli ve yaşlıları evlerinde ziyarette ekmek ve süt verdiklerini bildirerek "Onların hayır dualarını alıyoruz. Özellikle yaşlılarımızın hayatlarının geri kalanını huzur içerisinde geçirmesini istiyoruz. Kış şartları olmasına rağmen onlara hizmetlerimiz devam ediyor.” değerlendirmesini yaptı.

Sıradaki Haber