17 °c

Bağcılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları

İSTANBUL (AA) - Bağcılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 172 daireli bir sitenin yıkımı gerçekleştirildi. Bağcılar Yenimahallesi'ndeki 172 daireli 6 bloğun kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen yıkım öncesinde düzenlenen törene daire sahipleri ve vatandaşlar katıldı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, kentsel dönüşüm çalışmalarının...

Güncel Haberi
Bağcılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları
Bağcılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları

İSTANBUL (AA) - Bağcılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 172 daireli bir sitenin yıkımı gerçekleştirildi.

Bağcılar Yenimahallesi'ndeki 172 daireli 6 bloğun kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen yıkım öncesinde düzenlenen törene daire sahipleri ve vatandaşlar katıldı.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, kentsel dönüşüm çalışmalarının bilgilendirme, yerinde dönüşüm ilkesi ile yerinde ve zamanında doğru adımlar atılarak, karşılıklı iletişimle devam ettiğini belirtti.

Temel ilkelerinin yerinde dönüşüm olduğunu anlatan Çağırıcı, ilçenin 22 mahallesinde kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini belirterek, çalışmalardan örnekler verdi.

Depreme karşı tek çözümün yeni ve sağlam binalar inşa etmek olduğunu ifade eden Çağırıcı, müteahhitlerden inşaatın tamamlanma süresinin 22 aydan 18 aya indirmelerini istedi.

Çağırıcı, "Bağcılarlıların yüzde 80'i kentsel dönüşüm projelerini destekliyor. Konuştuğumuzda vatandaşların yüzde 20'si de ikna oluyor. 1999 yılındaki deprem öncesinde inşa edilen daireler 100 bin lirayken, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yapılan konutlar ise 400-500 bin lira." dedi.

Bağcılar'ın 6 metro ve 2 tramvay hattıyla anıldığını dile getiren Çağırıcı, "Çevre, yol ve kavşak düzenlemesiyle ilçemiz daha bir güzel oldu. Yine ilçemiz katlı otopark ve pazar yerleri kazandı. Katkılarından dolayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş'a teşekkür ediyorum." dedi.

- "Yıkılıp yeniden yapılması gerekiyordu"

Proje kapsamında evi yıkılan site sakinlerinden 54 yaşındaki Arif Keser, yaklaşık 30 yıldır oturduğu evin yıkılmasından dolayı biraz üzüntülü, yeni bir evinin yapılacak olmasından dolayı da mutlu olduğunu anlattı.

Oturdukları sitenin depreme dayanıksız olduğunu anlatan Keser, "Bir deprem gerçeği var. Bu yüzden yıkılıp yeniden yapılması gerekiyordu. İnşallah, inşaat tamamladığında 87 metrekarelik dairemin karşılığında 110 metrekarelik bir daireye sahip olacağım. Depreme dayanıklı, asansörlü, otoparklı ve daha güzel bir sitede yaşayacağız." diye konuştu.

Sıradaki Haber