17 °c

Bakanlar Akdağ ve Elvan, Erzurum'da

ERZURUM (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Meclis gündemimizde anayasa değişikliği var. 2023'te dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girme hedefimiz var. Bu hedefe ulaşabilmek için anayasa değişikliği yapma zaruriyeti vardır. Dünyada çok hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşanıyor. Türkiye'nin de buna ayak uydurması gerekiyor." dedi.Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Kalkınma Bakanı Lütfi...

Güncel Haberi
Bakanlar Akdağ ve Elvan, Erzurum'da
Bakanlar Akdağ ve Elvan, Erzurum'da

ERZURUM (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Meclis gündemimizde anayasa değişikliği var. 2023'te dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girme hedefimiz var. Bu hedefe ulaşabilmek için anayasa değişikliği yapma zaruriyeti vardır. Dünyada çok hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşanıyor. Türkiye'nin de buna ayak uydurması gerekiyor." dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek, Başkan Mehmet Sekmen ile bir süre görüştü.

Ziyarette, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Selami Keskin, belediyenin çalışmalarıyla ilgili sunum yaptı.

Ardından beraberindekilerle AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Akdağ ve Elvan, bir süre önce partinin il başkanlığı görevine getirilen Mehmet Emin Öz'e yeni görevinin hayırlı olması diledi.

Bakan Elvan, daha sonra partililere hitaben yaptığı konuşmada, Erzurum halkının ülkenin, milletin, vatanın ve milli iradenin aşığı olduğunu belirtti.

Erzurumluların, ülkenin birliğinden, dirliğinden, barışından başka kaygısı ve derdi olmadığına değinen Elvan, "Onun için her Erzurumlu kardeşimin alnı Palandöken gibi aktır. Başı yine Palandöken gibi diktir. Bu şehrin evlatlarının 1. Dünya, Yemen ve İstiklal Harbi'nde gösterdiği kahramanlık dillere destan olmuştur." ifadesini kullandı.

- 2023 hedeflerine ulaşabilmek için anayasa değişikliği zaruri

Elvan, ülkenin 2023 hedeflerini gerçekleştirmek için canla başla çalıştıklarını belirterek, Türkiye'nin artık kabuklarını kıran ülke haline geldiğini vurguladı.

Türkiye'nin dünyada ilk 10 ülke arasına girmesini istediklerine işaret eden Elvan, şöyle devam etti:

"Seçilmiş Cumhurbaşkanımız, liderimiz, partimizin kurucu genel başkanı olan Recep Tayip Erdoğan önderliğinde başlattığımız bu hareketi durdurmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Meclis gündemimizde anayasa değişikliği var. 2023'te dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girme hedefimiz var. Bu hedefe ulaşabilmek için anayasa değişikliği yapma zaruriyeti vardır. Dünyada çok hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşanıyor. Türkiye'nin de buna ayak uydurması gerekiyor. Yapılan anayasa değişikliği bir rejim değişikliği değil, sadece bir sistem değişikliğidir. Bu değişiklikle sistem daha hızlı çalışacak, mekanizmalarımız daha hızlı çalışacak, hızlı karar alma süreçleri daha verimli şekilde işleyecek ve Türkiye'nin önü açılacaktır."

Türkiye'yi hedef alan her türlü teröre karşı sonuna kadar mücadele etmeye kararlı olduklarını aktaran Elvan, 80 milyon milletin azmi, yüreği birlikte attıkça Türkiye'yi kimsenin yolundan çeviremeyeceğini belirtti.

- "80 milyon insanımızın imanı ve duası var"

Elvan, birlik ve beraberliğinin önemine vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy'un 'cihan yıkılsa emin ol, bu cephe sarsılmaz' dediği gibi, sizin imanınız, birliğiniz, Türkiye aşkınız ve demokrasiye çıkma azminiz sarsılmaz. Bu millet istiklal mücadelesinde nasıl oyunu bozduysa, 15 Temmuz'da yani ikinci İstiklal mücadelesinde bu oyunu bozmuştur. Dünya durdukça üstte gök kubbe çökmedikçe altta yer yarılmadıkça kıyamet kopmadıkça birliğimizi, dirliğimizi Allah'ın izniyle kimsenin bozmaya gücü yetmeyecek. Bu bayraklar inmedi, inmeyecek. Bu ezanlar susmadı, susmayacak. Bu ülkeyi karanlık maceralara sürüklemeye kimsenin gücü yetmeyecek. Çünkü 80 milyon insanımızın imanı ve duası var."

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise hükümet tarafından 23 ilde cazibe merkezleri programının uygulamaya başlandığını hatırlattı.

Bakan Elvan'ın, Cazibe Merkezi programınının bölgenin kalkınmasına katkı sunacağına inandığını vurgulayan Akdağ, şöyle dedi:

"Bu anlamda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Erzurum'un bir özelliği var. Kadın kollarımız, gençlik kollarımızla her seçimden sonra Erzurum'da AK Parti'nin bayrağını Türkiye'de en yüksek yerde tuttuk. Erzurum her seçimde ipi en önlerde göğüsleyen şehrimiz oldu. AK Parti kurulduğundan bu yana partimiz, bütün coğrafyamızın göz bebeği Cumhurbaşkanımızın arkasında durdu. Referandum sürecine gireceğiz. Önümüzdeki referandumda Erzurum olarak bu bayrağı gönderin en yükseğine dikmeye hazır mıyız? Allah'ın izniyle el ele vereceğiz."

Konuşmaların ardından AK Parti İl Başkanı Öz, Akdağ ve Elvan'a kitap hediye etti.

Sıradaki Haber