17 °c

Bakanlar Tüfenkci ve Kılıç Malatya'da

MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Biz bu toprakların çocukları olarak bu coğrafyanın sahipleri olarak her bir karış toprağımıza, şehitlerimize, 15 Temmuz'da şehitlerimize karşı sahip çıkarak bu noktada plan kurmaya, oyun kurmaya çalışanların planlarını dün olduğu gibi bugün de boşa çıkartacağız." dedi.Bakan Tüfenkci ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif...

Güncel Haberi
Bakanlar Tüfenkci ve Kılıç Malatya'da
Bakanlar Tüfenkci ve Kılıç Malatya'da

MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Biz bu toprakların çocukları olarak bu coğrafyanın sahipleri olarak her bir karış toprağımıza, şehitlerimize, 15 Temmuz'da şehitlerimize karşı sahip çıkarak bu noktada plan kurmaya, oyun kurmaya çalışanların planlarını dün olduğu gibi bugün de boşa çıkartacağız." dedi.

Bakan Tüfenkci ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Malatya Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlen "Gençlik Söyleşisi"ne katıldı.

Tüfenkci burada yaptığı konuşmada, 2002'den 2016'ya gelindiğinde Kredi ve Yurtlar Kurumunda inanılmaz değişimler olduğunu, kendi zamanlarında 6-8 kişilik kalma sistemlerinin şimdi ise 2-3'lü sisteme döndüğünü belirtti.

Gençlerin iş hayatına atıldıktan sonra ekonomiye, Türkiye'ye bilgi ve birikimleriyle katkı sağlayacaklarını aktaran Bakan Tüfenkci, şunları söyledi:

"Biz birliğimizi, beraberliğimizi bozmayalım. Türkiye içten ve dıştan gerçekten terör saldırıları altındaydı. Hem ekonomik terör vardı hem de Türkiye'yi karıştırmak için gençlerimizi birbirine düşürmek için gayret gösterenler vardı. Biz bu toprakların çocukları olarak bu coğrafyanın sahipleri olarak her bir karış toprağımıza, şehitlerimize, 15 Temmuz'da şehitlerimize karşı sahip çıkarak, bu noktada plan kurmaya, oyun kurmaya çalışanların planlarını dün olduğu gibi bugün de boşa çıkartacağız."

- "Başı kapalı öğrenci sorunu bir günde halloldu"

Bakan Kılıç da gençlerden verdikleri oya, yani milli iradeye sahip çıkmalarını ve dualarını istediklerini belirtti.

Birilerinin 15 Temmuz'da bu ülkeye ağır bedel ödetmek istediklerini ancak milli iradeye sonuna kadar inanan güvenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşuyla, çağrısıyla dışarı çıkanların o hainleri hem püskürttüğünü hem de adalete teslim ederek, gereken cezayı almalarını sağladığını vurgulayan Bakan Kılıç, o gün tüm gençlerin sokağa çıktığını ve bu durumdan da ayrıca memnun olduğunu anlattı.

Salonda özellikle kız öğrencileri başı açık kapalı bir arada üniversite okuduklarını gördüğünü aktaran Kılıç, "Eğitim ve öğretim hayatlarını kişisel tercih doğrultusunda yapabilmelerinin önünde hiçbir engel olmadığını görüyorum. Bundan çok kısa bir süre önce bu mümkün müydü? değildi. Böyle olması gerekiyor diye düşünen birileri olmuş ve böyle gelmiş ama sosyal anlamda milletimizin içerisinde böyle bir var mıydı? yoktu. Bunu nereden anlıyoruz. Bir günde kararname verildi ve ertesi gün yürürlüğü girdi. Hiç bir sorun olmadı Türkiye'de. Bunun önüne siz suni engeller koyamazsın, bir günde halloldu. Siz bunu yaparsanız büyük sorun çıkar dediler, sorun mu çıktı hayır." diye konuştu.

Resmi dilin ve eğitim dilinin Türkçe olduğunu ancak ülkede başka bir dille konuşmanın tehlikeli olarak lanse edildiğini ve bundan bazıların milleti istismar ettiğini vurgulayan Kılıç, "Kürtçe yayın yapılması ülkemizi böler. Bir taraf diyordu ki bu hak bizde olmadığı için biz gösteri yapıyoruz. Bir taraftan da diyorlardı ki bu olmaz. Sayın Cumhurbaşkanımız, başbakanlığı döneminde bu yanlıştır doğrusu bunun yapılması gerekir diyerek TRT devletin televizyonu 24 saat Kürtçe yayın yapıyor mu? yapıyor. Peki ne oldu? her hangi bir sorun mu çıktı. Tam aksine birinin elinden istismar edecek alan alındı." değerlendirmesinde bulundu.

- "Ticaret yapmamız, yapılan yanlışları dile getirmemize engel değil"

Zaman zaman ekonomide değişimlerin olabileceğini belirten Bakan Kılıç, konuşmasını şöyle tamamladı:

"2007-2008 de dünyada ekonomik kriz olduğunda Cumhurbaşkanımız bizi teğet geçecek demişti. Dalga geçenler inanmayanlar oldu ne oldu teğet geçti gitti. Şimdi ne oluyor bazı siyasi ve ekonomik gelişmeler dolayısıyla oynamalar oluyor. 2001-2002 krizlerinde gecelik faizler binlerle ifade ediliyordu. Yurt dışından bakan ithal edildi. IMF kapısında memur maaşlarının ödenmesi için beklendi. IMF'nin masa şefleri Türkiye'ye geldiğinde gösterilmesi gerekenden daha fazla bir duruşta bulunuldu. Mecliste bütçe görüşülürken IMF temsilcisinin bütçe görüşmesine müdahil olduğunu biliyoruz. Bunların hepsi unutuldu. Şimdi ne diyorlar şöyle böyle fenayız ama biz ne kimseye muhtacız ne dışarıda bir şekilde bir yerlerden para arıyoruz. Kendi bütçemizi kendimiz yapıyoruz. Uluslararası ortaklar var onlarla ticaret yapıyoruz ama bu siyasi alanda yaptıkları hataları onlara söylemeyeceğiz anlamına gelmez. Bunları açıkça dile getirdiğimiz için... Bütçeyi değiştirin diyenler işinize bakın, diye cevap alıyorlar bizden. Bi̇r de ne di̇yor Cumhurbaşkanımız borç paraya i̇hti̇yacınız varsa bi̇z veri̇ri̇z."

Sıradaki Haber