17 °c

Bakü'de "Üstatlara Saygı Gecesi"

BAKÜ (AA) - Azerbaycan'da, Türk halk ozanları ve Azerbaycan aşıklarının eserlerinin seslendirildiği "Üstatlara Saygı Gecesi" düzenlendi.Bakü Yunus Emre Enstitüsü, Azerbaycan Aşıklar Birliği ve Türk Kültür ve Miras Vakfı işbirliğinde düzenlenen konser programına, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, Azerbaycanlı milletvekilleri, sanat ve edebiyat adamlarıyla çok sayıda...

Güncel Haberi
Bakü'de Üstatlara Saygı Gecesi
Bakü'de "Üstatlara Saygı Gecesi"

BAKÜ (AA) - Azerbaycan'da, Türk halk ozanları ve Azerbaycan aşıklarının eserlerinin seslendirildiği "Üstatlara Saygı Gecesi" düzenlendi.

Bakü Yunus Emre Enstitüsü, Azerbaycan Aşıklar Birliği ve Türk Kültür ve Miras Vakfı işbirliğinde düzenlenen konser programına, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, Azerbaycanlı milletvekilleri, sanat ve edebiyat adamlarıyla çok sayıda davetli katıldı.

Bakü Yunus Emre Enstitüsü Müdürü İbrahim Yıldırım, konser öncesi yaptığı konuşmada kökü binlerce yıl öncesine uzanan kültürün insanları olduklarını, Dede Korkut'tan bugüne gelen aşıklık geleneğini yaşatmayı ve gelecek kuşaklara aktarmayı gönül borcu kabul ettiklerini söyledi.

Azerbaycan Aşıklar Birliği Başkanı Meherrem Kasımlı, iki kardeş ülkenin ve tüm Türk dünyasının halk ozanlarını anmak için toplandıklarını söyledi.

Kasımlı, benzer etkinlikleri sadece Türkiye ve Azerbaycan'la sınırlamayacaklarını, Türk dünyasının diğer bölgelerinde de ortak etkinlikler düzenleyeceklerini ifade etti.

Konserde sahne alan Türk solist Armağan Elçi, Abdülvahit Kuzecioğlu'nun Kerkük Divanı, Pir Sultan Abdal'ın Tevhid, Mahsuni Şerif'in Mevlam Gör Diyerek İki Göz Vermiş, Karacaoğlan'ın Yeşil Başlı Gövel Ördek, Aşık Veysel'in Uzun İnce Bir Yoldayım eserlerini seslendirdi.

Azerbaycanlı solist Elnare Abdullayeva ise Şehriyar'ın Heyderbaba, Qedir Rüstemov'un Sona Bülbüller, Gulu Asgerov'un Aziz Dostum, Aşık Şemşir'in Baş Sarıtel, Neşet Ertaş'ın Gönül Dağı ve Aşık Alesger'in Niye Döndü eserlerini okudu.


Sıradaki Haber