17 °c

Balıkçıların yüzü çinekopla gülüyor

DÜZCE (AA) - Batı Karadeniz'in önemli sahil kentlerinden Düzce'nin Akçakoca ilçesinde balıkçıların yüzü çinekopla gülüyor. Denizlerde av yasağının kalktığı 1 Eylül'den itibaren "Vira Bismillah" diyerek Karadeniz'e açılan balıkçıların yaklaşık üç aylık süreçte bol miktarda avladıkları palamutun yerini çinekop aldı. Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, AA...

Güncel Haberi
Balıkçıların yüzü çinekopla gülüyor
Balıkçıların yüzü çinekopla gülüyor

DÜZCE (AA) - Batı Karadeniz'in önemli sahil kentlerinden Düzce'nin Akçakoca ilçesinde balıkçıların yüzü çinekopla gülüyor.

Denizlerde av yasağının kalktığı 1 Eylül'den itibaren "Vira Bismillah" diyerek Karadeniz'e açılan balıkçıların yaklaşık üç aylık süreçte bol miktarda avladıkları palamutun yerini çinekop aldı.

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, palamut avcılığında sona gelindiğini söyledi.

Sezon başından itibaren çok sayıda palamut avlandığını anımsatan Karakaş, "Palamut avcılığı tam anlamıyla olmaz artık, bundan sonra tesadüf olur. Az miktarda olsa da palamutta sona gelindi. Bundan sonra çinekop ile devam edeceğiz. Geçtiğimiz 3 ayın avcılığını bundan sonra yapmamız imkansız. Bundan sonra yapacağımız avcılık çinekop üzerine olacak. Çinekopun da popülasyonu çok iyi. Çinekopta umduğumuzun fazlası mevcut." diye konuştu.

- "Yeteri kadar palamut yedik"

Sezonun, umduklarından daha iyi geçtiğini ve Karadeniz'in bereketinin çinekopla devam edeceğini vurgulayan Karakaş, "Sezon, 1 Eylül itibarıyla başladığında Akçakoca'da, umduğumuzdan fazla balıkçılık oldu. Hava şartlarının kötü gitmemesi, balıkçıların sürekli olarak avcılık yapmasına sebep oldu. Balıkçılarımız sezon boyunca her gün av yaptı. Balık av verdi, ciddi miktarda balık tutuldu. Yeteri kadar palamut yedik. Herkes çok mutlu." ifadelerini kullandı.

Avlanmanın bol olmasının fiyatları aşağı çektiğini kaydeden Karakaş, şöyle devam etti:

"Fırtınalı havaların uzun sürmesi dolayısıyla bir fiyat artışı oluştu. Havaların iyi olması ile birlikte normale döndü, sabit yerini aldı. Genel olarak da sürümden kazandık, vatandaş ciddi miktarda ucuz balık yedi. Dolaplarını doldurdu, stok yaptı. Herkes mutlu bir şekilde, sezonumuzu bitirdik. Vatandaş da balıkçı da mutlu."

Karakaş, iyi seviyede avcılığı yapılan çinekopun tezgahlarda kilosunun 10 ila 15 liradan satıldığını sözlerine ekledi.


Sıradaki Haber