17 °c

Balıkesir'deki kuvvetli yağış

BALIKESİR (AA) - Dün geceden beri kuvvetli yağışın etkisini sürdürdüğü ve metrekareye 215 kilogram yağmurun düştüğü Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 6 bin 500 dönümlük tarım arazisinin sular altında kaldığı ve yaklaşık 800 hayvanın telef olduğu bildirildi.Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, suların çekilmesinin ardından tarım arazilerinde...

Güncel Haberi
Balıkesir'deki kuvvetli yağış
Balıkesir'deki kuvvetli yağış

BALIKESİR (AA) - Dün geceden beri kuvvetli yağışın etkisini sürdürdüğü ve metrekareye 215 kilogram yağmurun düştüğü Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 6 bin 500 dönümlük tarım arazisinin sular altında kaldığı ve yaklaşık 800 hayvanın telef olduğu bildirildi.

Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, suların çekilmesinin ardından tarım arazilerinde hasar tespit çalışmalarına başlayacaklarını belirtti.

Çiftçilerin ve hayvan sahiplerinin mağduriyetinin giderilmesi için çalışmaların titizlilikle yapıldığını ifade eden Nazlı, şunları kaydetti:

"6 bin 500 dönüm arazi sular altında. Ayrıca 750 küçük baş, 27 büyükbaş ve 1 atın telef olduğu bilgisini aldık. Bazı kümeslerde çatı çökmesinden dolayı tavukların da telef olduğu söyleniyor. Yaklaşık 700 dönümlük zeytinlik alanda hasar var. Bunlar yeni dikilmiş küçük ağaçlar. Büyük ağaçlarda fazla sıkıntı yok."

-Kuzular boğuldu tekneler battı

Altınova Mahallesi'nde bir besi çiftliğinde hayvan bakıcılığı yapan Osman Kuşaksız, gece suların birden bire yükselmeye başladığını ve zor anlar yaşadıklarını aktardı.

Çiftlikteki sadece 3 hayvanın kurtulduğunu dile getiren Kuşaksız, şöyle konuştu:

"Gece birden su bastı. 450 küçükbaş hayvanımız telef oldu. Biz kendi canımızı zor kurtardık. Adeta gırtlağımıza kadar su bastı. Nasıl kaçacağımızı şaşırdık. Çok üzüntülüyüz. Telef olanlar arasında yeni doğmuş kuzular var. Bir kısmı çatının çökmesiyle ama çoğu boğularak öldü."

Ayrıca gece yaşanan denizdeki fırtına nedeniyle büyük yük gemileri Sarımsaklı açıklarına sığındı. Sahile bağlı 20'ye yakın balıkçı teknesi de battı.

Sıradaki Haber