17 °c

Balıkesir'deki kuvvetli yağış

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, geçen hafta gerçekleşen sel felaketinin yaralarının sarılması için başlatılan çalışmalar kapsamında, Türk Kızılayı yemek ve gıda yardımında bulundu.Türk Kızılayı Ayvalık Şubesi, metrekare başına 215 kilogram yağış düşmesi sonucu oluşan sel nedeniyle ilçe genelinde pek çok iş yeri, konut ve tarım arazisinin zarar gördüğü bölgede...

Güncel Haberi
Balıkesir'deki kuvvetli yağış
Balıkesir'deki kuvvetli yağış

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, geçen hafta gerçekleşen sel felaketinin yaralarının sarılması için başlatılan çalışmalar kapsamında, Türk Kızılayı yemek ve gıda yardımında bulundu.

Türk Kızılayı Ayvalık Şubesi, metrekare başına 215 kilogram yağış düşmesi sonucu oluşan sel nedeniyle ilçe genelinde pek çok iş yeri, konut ve tarım arazisinin zarar gördüğü bölgede mağdur vatandaşlara yemek ve gıda yardımı yaptı.

Kızılay Şube Başkanı Hamdi Atay, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde bulunan Küçükköy ve Altınova mahallerinde selden zarar gören vatandaşlara sıcak yemek, yaşam malzemeleri desteğinde bulunduklarını söyledi.

Selden yaklaşık 500 kişinin olumsuz etkilendiğini ifade eden Atay, "Sel felaketinin ardından 6 gün içinde 100 koli gıda yardımının yanı sıra yaklaşık 500 aileye de sıcak yemek yardımı yaptık. Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızın özverili çalışmalarıyla gerçekleşen dağıtımlarda sel afetinden zarar gören ailelerimize ulaşabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz Sıcak yemek desteğimiz 3 gün daha sürecek." dedi.

Sıradaki Haber