17 °c

Başbakan Yıldırım'ın GMİS ziyareti

ZONGULDAK (AA) - Filyos Limanı Temel Atma ve Yapımı Tamamlanan Tesislerin Toplu Açılış Töreni için kente gelen Başbakan Binali Yıldırım'ın, Genel Maden İşçileri Sendikasına (GMİS) ziyaretine ilişkin GMS'den açıklama yapıldı.Sendika yönetim kurulunun açıklamasına göre, temel atma, açılış ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak Zonguldak'a gelen Başbakan Yıldırım'ın, sendika...

Güncel Haberi
Başbakan Yıldırım'ın GMİS ziyareti
Başbakan Yıldırım'ın GMİS ziyareti

ZONGULDAK (AA) - Filyos Limanı Temel Atma ve Yapımı Tamamlanan Tesislerin Toplu Açılış Töreni için kente gelen Başbakan Binali Yıldırım'ın, Genel Maden İşçileri Sendikasına (GMİS) ziyaretine ilişkin GMS'den açıklama yapıldı.

Sendika yönetim kurulunun açıklamasına göre, temel atma, açılış ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak Zonguldak'a gelen Başbakan Yıldırım'ın, sendika ziyaretinde Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdür Vekili Ercan Gebeş’in aralarında bulunduğu heyetle yaklaşık yarım saat basına kapalı toplantı yapıldı.

TTK'deki işçi açıklarına dikkat çekilen görüşmede, ülkenin taş kömürüne ihtiyacı olduğu, kömür ithalatında maliyetin arttığı, TTK'nin talepleri karşılayamadığı dile getirildi. Toplantıda, TTK’nin daha iyi fiyatta kömür satma şansının olduğunu, işçi açıkları giderildiği takdirde TTK’nin üretimi kısa sürede artırabileceği belirtildi.

Taş kömürü üretiminin, TTK’de devlet ciddiyeti ve devlet eliyle yapılmaya devam edilmesinin altı çizildiği kaydedilen açıklamada bunun için de kurumun işçi açıklarının giderilmesi gerektiği anlatıldı.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ile TTK Genel Müdür Vekili Ercan Gebeş’in açıklamalara katkıda bulundukları ifade edildi.

Açıklamada ayrıca şunlar kaydedildi:

"Toplantıda, Başbakan Yıldırım’ın tüm sorularına ayrıntılı bir şekilde cevap verildi. Kurumda norm kadroya göre 6 bin işçi açığı olduğu, TTK Genel Müdürlüğünün talebine rağmen 2010 yılından beri işçi alınmadığı ve kurumun 5’te 1 kapasite ile çalıştırıldığı vurgulandı. Başbakan Yıldırım, kömür ithalatına ton başına fon konulduğunu hatırlatarak, Türkiye’nin kömüre ihtiyacı olduğunu söyledi. Başbakan Yıldırım, kömür üretiminin artırılabilmesi için şartları zorlayacaklarını, maliyet ve verimlilik başta olmak üzere kapsamlı bir çalışmanın yapılacağını ifade etti."

Ayrıca açıklamada, ziyarette Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ile bölge milletvekillerinin de yer aldığı aktarıldı.


Sıradaki Haber