17 °c

Başkanlık konusunda MHP'nin milli bir yaklaşım sergilediğini Başbakan Binali Yıldırım belirtti

Milliyetçi Hareket Partisinin başkanlık konusunu millete götürme yaklaşımını değerlendiren Başbakan Binali Yıldırım, bu durumu son derece milli bir yaklaşım olarak yorumladı. Başbakan Yıldırım, "MHP'nin, devletin ve ülkenin karşı karşıya olduğu sorunu görüp meseleye milletin son noktayı koyması yönündeki yaklaşımı doğrusu takdire şayandır. MHP, başkanlık sistemine karşı...

Güncel Haberi
Başkanlık konusunda MHPnin milli bir yaklaşım sergilediğini Başbakan Binali Yıldırım belirtti
Başkanlık konusunda MHP'nin milli bir yaklaşım sergilediğini Başbakan Binali Yıldırım belirtti

Milliyetçi Hareket Partisinin başkanlık konusunu millete götürme yaklaşımını değerlendiren Başbakan Binali Yıldırım, bu durumu son derece milli bir yaklaşım olarak yorumladı.

Başbakan Yıldırım, "MHP'nin, devletin ve ülkenin karşı karşıya olduğu sorunu görüp meseleye milletin son noktayı koyması yönündeki yaklaşımı doğrusu takdire şayandır. MHP, başkanlık sistemine karşı olabilir, parlamenter sistemin devamını da istiyor olabilir ancak kararı millete bırakmak gibi son derece önemli, son derece milli bir yaklaşım sergilemiştir." dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Afyonkarahisar'da düzenlenen "Millet Yenilmez, Türkiye Bölünmez" temalı 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılışında konuştu.

15 Temmuz gecesi yaşananların, mevcut anayasa ve sistemin açıklarının doğurduğu bir tehlikeyi tekrar gündeme getirdiğini belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

"İçeride darbe girişimi ve terör gibi tehditler yaşarken, hemen yanı başımızda Irak'ta, Suriye'de bizi çok yakından ilgilendiren gelişmeler olurken sorun üreten bir anayasa var, sorun üretene bir sistemle yolumuza artık devam edemeyiz. AK Parti inşallah grubumuz olarak hazırladığımız anayasa değişiklik taslağını en kısa zamanda Meclis'e getireceğiz.

MHP'nin, devletin ve ülkenin karşı karşıya olduğu sorunu görüp meseleye milletin son noktayı koyması yönündeki yaklaşımı doğrusu takdire şayandır. MHP, başkanlık sistemine karşı olabilir, parlamenter sistemin devamını da istiyor olabilir ancak kararı millete bırakmak gibi son derece önemli, son derece milli bir yaklaşım sergilemiştir."

Cumhurbaşkanının millet tarafından seçilmesiyle beraber her şeyin değiştiğini dile getiren Başbakan Yıldırım, "Her ne kadar mevcut anayasa, cumhurbaşkanını 'sorumsuz' diye tanımlasa da halkın yüzde 52 desteğini almış cumhurbaşkanının fiilen siyasi sorumluluğu vardır. Bu siyasi sorumluluk millete karşı çok önemli bir taahhüttür. O yüzden biz başından beri diyoruz ki 'mevcut durumu anayasaya uygun hale getirelim.' Yani, mevcut duruma göre yeni anayasayı yapalım, sistemdeki tıkanıklığı da ortadan kaldıralım" dedi.

"Diyoruz ki millet ne derse o olsun. Milletin verdiği kararın karşısında boynumuz kıldan incedir. Kimse milletten korkmasın, milletin kararından korkmasın, milletin önünden kaçmasın." diyen Yıldırım, CHP'ye de çağrıda bulundu. Yıldırım, "Gelin, millete birlikte gidelim. Biz, Genel Kurul'da 367'nin üzerinde bir kabul olsa bile millete gitmeye söz verdik. Gelin bu şerefe, bu önemli karara siz de katılın, siz de bu kararın içerisinde olun. Milletin karşısına çıkalım, tezlerimizi savunalım, milletin verdiği karara da saygı duyalım" diye konuştu.

Sıradaki Haber