17 °c

Başkent'te Ecevit anısına çocuk parkı

ANKARA (AA) - Eski Başbakan Bülent Ecevit’in adı, evinin bulunduğu Oran Mahallesi’nde yaptırılan çocuk parkında yaşayacak.Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, parkın açılışında yaptığı konuşmada, Bülent Ecevit adının yaşayacağı bir eseri açmanın büyük bir onur olduğunu söyledi.Ecevit'in, düşünce hayatlarını oluşturan sosyal demokrasiye ve demokratik sol hareketine anlam...

Güncel Haberi
Başkent'te Ecevit anısına çocuk parkı
Başkent'te Ecevit anısına çocuk parkı

ANKARA (AA) - Eski Başbakan Bülent Ecevit’in adı, evinin bulunduğu Oran Mahallesi’nde yaptırılan çocuk parkında yaşayacak.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, parkın açılışında yaptığı konuşmada, Bülent Ecevit adının yaşayacağı bir eseri açmanın büyük bir onur olduğunu söyledi.

Ecevit'in, düşünce hayatlarını oluşturan sosyal demokrasiye ve demokratik sol hareketine anlam kazandıran, Türk siyasi hayatına bu anlamda damgasını vurmuş büyük bir lider olduğunu vurgulayan Taşdelen, Ecevit'in sözde değil eylemde halkçılığı ve milliyetçiliği hayata geçirdiğini ifade etti.

Taşdelen, "İşçi sınıfına Çalışma Bakanı iken sendikal hakları, grev haklarını ve toplu iş sözleşmesi haklarını veren liderin adıdır. Kıbrıs'a Türk bayrağını diken, oradaki soykırımın önüne geçen ve milliyetçiliğin aslında ne olduğunu Türkiye'ye ve tüm dünyaya gösteren bir liderdir." diye konuştu.

Merhum Bülent Ecevit'in 45 yıl Oran'da eşi Rahşen Ecevit'le yaşadığını dile getiren Taşdelen, "Ecevit’in adını Çankaya’da bir parkta yaşatmak bizim için onurdur. Bizler siyasi hayatımıza önderlik etmiş hiçbir liderimizi unutmayacağız" dedi.

Açılış törenine, Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit, CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, eski milletvekillerinden Emrehan Halıcı, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Taşdelen, Bülent Ecevit Parkı'nın açılış töreninin ardından Oran Barış Parkı’nın da açılışını gerçekleştirdi.


Sıradaki Haber