17 °c

Başkentte engellilere akülü araç hediye edildi

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım (SOS) Vakfının, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlediği programda, ihtiyaç sahibi engellilere akülü araç dağıtıldı. Kocatepe Kültür Merkezi'ndeki etkinlikte, engellilere 7'si akülü olmak üzere toplam 11 araç hediye edildi. Programda konuşan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler...

Güncel Haberi
Başkentte engellilere akülü araç hediye edildi
Başkentte engellilere akülü araç hediye edildi

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım (SOS) Vakfının, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlediği programda, ihtiyaç sahibi engellilere akülü araç dağıtıldı.

Kocatepe Kültür Merkezi'ndeki etkinlikte, engellilere 7'si akülü olmak üzere toplam 11 araç hediye edildi.

Programda konuşan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Şeker, her zaman engelli, yaşlı, kimsesiz, kadın, çocuk bütün vatandaşların yanında olduklarını söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin engellilerin her türlü ihtiyaçlarını karşıladığını belirten Şeker, "Ankara'da yaklaşık 30 binin üzerinde engelli vatandaşımıza hizmet ediyoruz. Biz, sizler için, sizlere hizmet için varız." diye konuştu.

Engelliler için sağladıkları imkanları ve verdikleri hizmeti anlatan Şeker, belediyenin projelerinde, engelliler için gerekli standartlar ve ilkelerin göz önünde bulundurulduğunu ifade etti.

SOS Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek de engelli bireylerin ailelerine, "Siz çok zor bir işi, çok kolaymış gibi yapıyorsunuz. Allah gönlünüzdeki sevgiyi artırsın. Gönlünüz o kadar büyük ki onun için hepinizin ellerinden, hatta ayaklarınızdan öpüyorum. Bir yakınımız hasta oluyor ve üç gün sonra 'of' demeye başlıyor, kaçacak delik arıyoruz. Onu birisine emanet edip dışarı çıkmak istiyoruz ancak sizler, yıllar boyu ömrünüzü onlara vermişsiniz. Allah sizden binlerce kez razı olsun." şeklinde seslendi.

Büyükşehir Belediyesinin engellilere yönelik hizmetlerine işaret eden Gökçek, "Buradaki akülü araçlar temsilidir. Biz vakıf ve Büyükşehir Belediyesi olarak 365 gün boyunca, onlarca, yüzlerce, binlerce araç dağıtıyoruz." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber