17 °c

Belediye dünya mirası "Hevsel Bahçeleri"ni temizliyor

DİYARBAKIR (AA) - İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'nde yer alan Hevsel Bahçelerini temizliyor.İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine yapılan görevlendirmenin ardından kentin hak ettiği belediye hizmetlerine kavuşması için başlatılan çalışmalar...

Güncel Haberi
Belediye dünya mirası Hevsel Bahçelerini temizliyor
Belediye dünya mirası "Hevsel Bahçeleri"ni temizliyor

DİYARBAKIR (AA) - İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'nde yer alan Hevsel Bahçelerini temizliyor.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine yapılan görevlendirmenin ardından kentin hak ettiği belediye hizmetlerine kavuşması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığınca Diyarbakır'ın Sur ilçesi sınırlarındaki 8 bin yıllık geçmişi bulunan ve 7 bin dönümlük alana sahip dünya mirası Hevsel Bahçelerinde temizlik çalışması başlatıldı.

Çalışma çerçevesinde Hevsel Bahçeleri, Dicle Nehri yatağı ve Keçi Burcu altındaki yaklaşık 3 kilometrelik alanda temizlik yapıldı.

Temizlik ekiplerince, kepçe, 3 kamyon, hafriyat kamyonu ile dün başlatılan çalışmalarda Hevsel Bahçeleri hafriyat ve çöpten arındırıldı.

Hevsel Bahçeleri'nde toplam 6 kamyon çöp ve hafriyat toplanırken, hafriyatlar belediyeye ait Yenişehir ilçesindeki Dokuzçeltik Mahallesi'nde bulunan hafriyat alanına, çöpler ise çöp depolama sahasına götürülerek bertaraf edildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ramazan Savaş, yaptığı açıklamada, kentin göz bebeği olan ve UNESCO listesinde yer alan Hevsel Bahçeleri’ne daha önce atılan hafriyat ve çöplerle ilgili çalışma başlattıklarını belirterek, alanı çöp ve hafriyattan arındırdıklarını söyledi.

Gelişi güzel dökülen hafriyata karşı büyük bir mücadele başlatacaklarını dile getiren Savaş, "Hafriyat alanlarımız var. Vatandaşlarımız çıkarılan hafriyatları bu alana bıraksınlar. Hafriyat konusunda bizi aradıklarında, bizler onlara yardımcı olacağız. Bu konuda kararlıyız. Kentimizi hafriyattan arındırmayı planlıyoruz." diye konuştu.


Sıradaki Haber