17 °c

Beyoğlu Belediyesi BEYİM aracılığıyla istihdam sağlıyor

İSTANBUL (AA) - Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu İstihdam Merkezi (BEYİM) aracılığıyla işsizlere istihdam sağladıklarını söyledi. Demircan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, BEYİM'de özellikle gençleri işe yerleştirmek için uğraş verdiklerini belirtti. İş arayanlarla işverenleri buluşturduklarını ifade eden Demircan, şöyle...

Güncel Haberi
Beyoğlu Belediyesi BEYİM aracılığıyla istihdam sağlıyor
Beyoğlu Belediyesi BEYİM aracılığıyla istihdam sağlıyor

İSTANBUL (AA) - Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu İstihdam Merkezi (BEYİM) aracılığıyla işsizlere istihdam sağladıklarını söyledi.

Demircan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, BEYİM'de özellikle gençleri işe yerleştirmek için uğraş verdiklerini belirtti.

İş arayanlarla işverenleri buluşturduklarını ifade eden Demircan, şöyle konuştu:

"İlçemiz içerisinde ekonomiyi oluşturmak, o ekonominin kalifikasyonuna uygun insanları bulup işe yerleştirmek ve geleceğimizi geleceğimizi garanti altına almak ve çocuklarımızı rahatlatmak, anneleri-babaları bu anlamda çocuklarının ekmeklerini nasıl kazanacakları konusunda yol göstericilik yapmak bizim en önemli işlerimizin başında geliyor."

- "13 bin CV aldık"

Demircan, insanların geleceğini garanti altına almak, onlara iş ve aş vermenin gündemlerinin büyük bölümünü oluşturduğunu vurguladı.

Bu çerçevede Beyoğlu'nda 2004-2016'da iş gücü kapasitesinin yükseldiğini gördüklerini aktaran Demircan, şunları anlattı:

"İlçe halkının, ahalisinin kendisiyle barışık olabilmesi için de burada yaşayan insanların öncelikle burada iş bulabilmesi öncelikle hedefimiz. Dolayısıyla bu çerçevede, burada açılan iş yerlerine doğru elemanları bulabilmek için bir kurum organize ettik. Beyoğlu İstihdam Merkezi buradan ortaya çıktı. Bu güne kadar 13 bin CV almışız. Bunların 10 binini yönlendirmişiz. İşe başlayanlar, işi beğenen, beğenmeyeni var."

- "100 gencimize iş imkanı sağladık"

Bir katalizör görevi üstlenerek, ilçenin gençlerinin öncelikle Beyoğlu'ndan başlayarak iş edinmelerini sağlama misyonunun üstlendiklerini anlatan Demircan, şunları kaydetti:

"Yani iş arayanları, iş verenlerle buluşturuyoruz. Beyoğlu esnafının nasıl bir iş gücü istediğini bildiğimiz için meslek liselerinde okuyan gençlerimizi doğru alanlara yönlendirmek ve sınıfları ona göre organize etmek ve daha çocuk liseye başlarken, onu bir işe yönlendirme konusunda da ayrıca çalışmalarımız var. Finalde çocuğun daha liseye başladığı andan itibaren doğru yönlendirerek Beyoğlu'ndaki iş gücü kapasitesine uygun neferler olarak hayata başlama fırsatını onlara sunabilmek hedefimizdir. 1000 gencimize iş imkanı sağladık."

Sıradaki Haber