17 °c

Bolu'da telef edilen ayı tahnit edilecek

BOLU (AA) - Bolu'nun Gerede ilçesinde avcılar tarafından bir ayı ve 2 yavrusunun telef edildiği belirtildi.Karapazar köyü Havullu Yaylası mevkisinde yol kenarında ayı ve yavrularını silahla vurulmuş halde gören köylüler, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bolu Şube Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığını arayarak bilgi verdi. Olay yerine gelen ekipler, yaptıkları incelemede yaklaşık...

Güncel Haberi
Bolu'da telef edilen ayı tahnit edilecek
Bolu'da telef edilen ayı tahnit edilecek

BOLU (AA) - Bolu'nun Gerede ilçesinde avcılar tarafından bir ayı ve 2 yavrusunun telef edildiği belirtildi.

Karapazar köyü Havullu Yaylası mevkisinde yol kenarında ayı ve yavrularını silahla vurulmuş halde gören köylüler, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bolu Şube Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığını arayarak bilgi verdi.

Olay yerine gelen ekipler, yaptıkları incelemede yaklaşık 5 yaşında olan anne ayı ve yavrularının tüfekle ateş edilmesi sonucu telef edildiğini belirledi.

Yavru ayılar ekipler tarafından bulundukları yerde toprağa gömülürken, birçok yerinden vurulan anne ayı ise ekipler tarafından alınarak tahnit işleminin uygulanması için İstanbul'a gönderildi.

Ekipler, ayı ve yavrularını telef eden avcıların bulunması için çalışma başlattı.

Orman ve Su İşleri 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu olayın, yaban hayvanlarına da tabiatın dengesi açısından da olumsuz etkileri olmakta. Bölge aynı zamanda biyoçeşitlilik açısından zengin. Yaban hayvanlarının ne olursa olsun varlıkları bir zenginliktir. Doğanın dengesinin bir gereğidir. Hem anne ayı hem de iki yavrusunun vurulması insanlık dışı bir olaydır. Lütfen tabiatın her ferdine sahip çıkalım." diye konuştu.

"Vurulan ayı, tahnit yapılmak üzere İstanbul'a gönderildi." diyen Karaağaç, sergileneceği yerde bu olay anlatılarak, insanların bilinçlendirilmesi ve böyle bir olayın yaşanmaması için bilinçlendirme çabasında olacaklarını bildirdi.


Sıradaki Haber