17 °c

Bosna Hersek'te "Selam ya Resulallah" etkinliği başladı

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, Hz. Muhammed'in doğum günü vesilesiyle geleneksel olarak düzenlenen "Selam ya Resulallah" etkinliği başladı.Etkinlik için Saraybosna İslam Birliği Meclisi tarafından başkentteki Başçarşı Camisi önünde düzenlenen açılış törenine, Saraybosna İslam Birliği Meclisi Başimamı Ferid Dautovic ve Bosna Hersek İslam Birliği Din...

Güncel Haberi
Bosna Hersek'te Selam ya Resulallah etkinliği başladı
Bosna Hersek'te "Selam ya Resulallah" etkinliği başladı

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, Hz. Muhammed'in doğum günü vesilesiyle geleneksel olarak düzenlenen "Selam ya Resulallah" etkinliği başladı.

Etkinlik için Saraybosna İslam Birliği Meclisi tarafından başkentteki Başçarşı Camisi önünde düzenlenen açılış törenine, Saraybosna İslam Birliği Meclisi Başimamı Ferid Dautovic ve Bosna Hersek İslam Birliği Din İşleri Müdürü Nusret Avdibegovic'in yanı sıra çok sayıda İslam Birliği temsilcisi ve davetli katıldı.

Dautovic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Selam ya Resulallah" etkinliğinin 11 yıldır düzenlendiğini belirterek, bu yılki etkinliğin mesajının "yardıma ihtiyacı olanların yanında olunması" şeklinde belirlendiğini söyledi.

Etkinliklere her yıl yeni konular dahil etmeye çalıştıklarına işaret eden Dautovic, "Hz. Muhammed'in doğum günü vesilesiyle düzenlenen bu etkinliği, tüm Müslüman ve bütün vatandaşlarımıza geleneksel değerlerimizi anımsatmak için yapıyoruz." dedi.

Dautovic, Hz. Muhammed'in kimsesiz, yaşlı ve yetimlere her zaman yardımeli uzattığını da sözlerine ekledi.

29 Aralık'a kadar devam edecek etkinlik çerçevesinde, kitap tanıtımları, sergiler ve mevlit programları düzenlenecek.

Sıradaki Haber