17 °c

Budapeşte'de Yunus Emre Enstitüsünden kan bağışı kampanyası

BUDAPEŞTE (AA) - Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezi ve Macaristan Ulusal Kan Merkezi, Budapeşte'de ortak kan bağışı kampanyası düzenledi.Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de faaliyet gösteren Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezi ve Macaristan Ulusal Kan Merkezi tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasına Türkler ve Macarlar yoğun ilgi gösterdi.Macaristan'da...

Güncel Haberi
Budapeşte'de Yunus Emre Enstitüsünden kan bağışı kampanyası
Budapeşte'de Yunus Emre Enstitüsünden kan bağışı kampanyası

BUDAPEŞTE (AA) - Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezi ve Macaristan Ulusal Kan Merkezi, Budapeşte'de ortak kan bağışı kampanyası düzenledi.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de faaliyet gösteren Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezi ve Macaristan Ulusal Kan Merkezi tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasına Türkler ve Macarlar yoğun ilgi gösterdi.

Macaristan'da doktorluk yapan ve programın organizatörlerinden Kamil Nas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düzenlenen etkinliğin Macaristan'da Türklerin imajına olumlu katkıda bulunacağını ifade ederek, ''Bugün Yunus Emre Enstitüsü ile birlikte düzenlediğimiz bu programdan mutluluk duyuyorum. Yunus Emre'nin, 'gelin kardeş olalım' direktifi ile bugün Macaristan'da tüm insanların sağlığı için önemli olan bir konuda beraberiz. Macaristan Kan Merkezi ile beraber Yunus Emre'nin bu ortak adımında bir nebze olsun Macar halkına yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bizlere.'' dedi.

Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Kültür ve Sanat Koordinatörü Melinda Erdelyi, Yunus Emre Enstitüsü'nün diğer ülkelerde olduğu gibi Macaristan'da da Türk kültürünü, dilini ve sanatını tanıtmaya çalıştığını belirterek, ''Yunus Emre evrensel bir şair. Mesajını diğer insanlara da ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu kan bağışı programının da bu amaca ulaşmamıza yardımcı olacağını düşündük. Çünkü bu programla diğer insanlara da yardımcı olabiliriz.'' diye konuştu.

Kan bağışı kampanyasına katılan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) Macaristan Temsilcisi Fadıl Başar ise düzenlenen programın Türk ve Macar halklarını birbirine yaklaştıracağını umduğunu dile getirerek, ''Kan bağışı kampanyasına katılmakla gayet ulvi bir görevi yerine getirdiğimizi düşünüyorum. Genelde doğal afetlerle anılan kan bağışı aslında her gün binlerce hastanın ihtiyaç duyduğu bir olay. Böylesine faydalı bir faaliyete katıldığımız için mutluluk duyuyorum.'' ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber