17 °c

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, Isparta'da

ISPARTA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Yaklaşık 600 bin istihdama önümüzdeki yıl Bakanlık olarak destek vereceğiz. Burada, üniversite öğrencilerimize, 600 bin gencimize veya işsizimize istihdam alanlarımızı genişletiyoruz, desteklerini veriyoruz." dedi. Müezzinoğlu, Halıkent Mahallesi'ndeki bir düğün salonunda düzenlenen AK Parti Isparta Merkez...

Güncel Haberi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, Isparta'da
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, Isparta'da

ISPARTA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Yaklaşık 600 bin istihdama önümüzdeki yıl Bakanlık olarak destek vereceğiz. Burada, üniversite öğrencilerimize, 600 bin gencimize veya işsizimize istihdam alanlarımızı genişletiyoruz, desteklerini veriyoruz." dedi.

Müezzinoğlu, Halıkent Mahallesi'ndeki bir düğün salonunda düzenlenen AK Parti Isparta Merkez İlçe Başkanlığı Mahalle Forum Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, AK Parti'nin kurulduğu günden bugüne çok önemli ve gurur duyacakları hizmetler yaptığını ve yapmaya devam edeceğini söyledi.

AK Parti'nin kurulurken, Türkiye ve dünyaya 3 mesaj verdiğini ve partinin bu 3 temel üzerine kurulduğunu ifade eden Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Birincisi AK Parti milletin partisidir. Kurulduğumuz günden bugüne hep merkeze milletimizi aldık. Milletin partisi olmayı kendimize şiar edindik. Milletimizin yarınlarını bugünden daha iyi yapabilmek adına kurulduğumuz günden bugüne hem 'milletimiz, ülkemiz' dedik. 'Ülkemizin ve milletimizin yarınları' dedik. İkincisi ise siyasi yolculuğa çıkarken 'milletimizin yarınlarına kendimiz inanarak, milletimize güvenerek çıktık' dedik. Dolayısıyla güvendiğimiz adres millettir ve hep millete sırtımızı dayayarak bugünlere geldik. Milletin dışında herhangi bir adrese asla yaslanmadık. Belirli güç odaklarına asla dayanmadık. 'Sermayesiydi, medyasıydı, şuradaki güç odağıydı, şuydu buydu' demedik. 'En büyük güç millettir' dedik. Milletle bu yola çıktık, milletle beraber bu yolcuğu yaptık. Üçüncü temel cümlemiz de 'Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' dedik ve Allah'a şükürler olsun ki Türkiye'deki hiçbir şeyin eskisi gibi olmamasıyla ilgili elimizden geleni yaptık. Milletin ensesinde boza pişirmek isteyenlere 'hayır' dedik. Milletin ümüğünü sıkıp da onun yarınlarını karartmaya çalışanlara 'Hayır. AK Parti olduğu sürece milletin ümüğüne dokunamazsın' dedik. Milletin hak ve hukukunu koruyarak bugünlere geldik."

- "Hainlere de her türlü dersi verdik"

Kendilerine tuzaklar kurulup oyunlar oynandığını, çukurların kazıldığını ancak milletle beraber onları kazdıkları çukurlara gömdüklerini ve gömmeye devam ettiklerini anlatan Müezzinoğlu, "Gezi olaylarından başlayan, 17-25 Aralık hain tuzakları aşarak, sonra da 15 Temmuz o hain darbe girişimine geldiğimiz gece de milletinin her ferdiyle, kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla, engellisiyle, 'vatanım, bayrağım, milletim' diyen geleceğe umutla, güvenle bakmak isteyen milletin dik duruşuyla o hainlere de her türlü dersi verdik. O dersi almamış olanlarda bilsin ki daha ağır dersleri vermeye hazırız." diye konuştu.

AK Parti olarak kuruldukları günden bu yana büyük hayallerin peşinde koştuklarını, Türkiye'yi yüksek medeniyet seviyesine çıkarmak için ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini ifade eden Müezzinoğlu, bu süreçte her zaman kendilerinin önünde koşan bir cumhurbaşkanı, bir Recep Tayyip Erdoğan olduğunu kaydetti.

- "Dimdik ayaktayız"

Müezzinoğlu, koşullar ne olursa olsun Erdoğan'ın her zaman dik, her zaman milletle beraber, geleceğe umutla baktığını belirtti.

AK Parti'nin kuruluşundaki 3'üncü temel öğe olan "artık hiçbir şey eskisi olmayacak" sözünün sadece Türkiye için değil, dünya için de geçerli olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, "Bunu ilk defa Davos'ta gördük. Dünyaya 'one minute ey İsrail' dedik. Artık hiçbir şey dünyada da eskisi gibi olmayacak. BM'ye 'Ey BM, dünya artık beşten büyüktür' diyor. Yani senden büyük bir dünya var. Dünyada tek de olsak, milletçe, 85 milyon bunları söylemeye devam edecek. Cumhurbaşkanı'mız, Allah sağlık ve ömür verdiği sürece mazlum ve mağdur milletler 'Helal olsun bu lidere. Bizim adımıza da (dünya beşten büyüktür) diyen bir dünya lideri, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı o da bizim liderimizdir' diyor." diye konuştu.

Türkiye'nin 2023 hedeflerine her türlü tuzağa rağmen emin adımlarla gittiğine dikkati çeken Müezzinoğlu, "Dünyada son 1 yılda Güneydoğu'da terörle ilgili verdiği mücadele, Rusya krizi ve 15 Temmuz darbe girişimini yaşayan hiçbir ülke hayatta kalamaz. Ayaktayız. Hem dimdik ayaktayız hem mücadele gücümüzü daha güçlü hale getirdik hem de hiçbir hedeften uzaklaşmadık." dedi.

- 600 bin kişiye istihdam

Ekonomi Koordinasyon Kurulunda alınan kararlara da değinen Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 600 bin istihdama önümüzdeki yıl bakanlık olarak destek vereceğiz. Burada, üniversite öğrencilerimize, 600 bin gencimize veya işsizimize istihdam alanlarımızı genişletiyoruz, desteklerini veriyoruz. 1 milyon 200 bin lise ve üniversite öğrencisine, staj veya çıraklık dönemlerinde asgari 130 ila 260 lira arasında aylık harçlıklar vererek de milyonlarca gencimizi çıraklığa, eğitime, mesleğini kazanmasına destek verecek ve bu ülkenin yarınlarına onların daha aktif katılımlarına destek olmuş olacağız. Bu ülke geleceği aydınlık bir ülke, bu millet büyük bir millet. Her yaşta 1 milyon 250 bin genci olan bir ülkeyiz. 5 yaşlık dilimde 6 milyondan fazla genç, üretken, geleceğe güçlü yürüyen genci olan bir ülkeyiz. Onlara daha güzel bir Türkiye zemini hazırlamak da bizim görevimizdir."

Müezzinoğlu, konuşmasının ardından 15 Temmuz gazisi 18 yaşındaki Burak Kocabaş ile bir süre görüştü.














Sıradaki Haber