17 °c

Cansuyu Derneğinden Fildişi Sahili'ne cami

İSTANBUL (AA) - Cansuyu Derneğince Fildişi Sahili'nde yapılan cami, hizmete açıldı.Dernekten yapılan açıklamaya göre, Fildişi Sahili'nin Deniz Kuvvetleri Komutanlığının bahçesinde yapılan caminin açılışı nedeniyle tören düzenlendi. Devlet protokolünün ve askeri yetkililerin yoğun ilgi gösterdiği törene dernek yöneticileri de katıldı.Fildişi Sahili'nin en güzel camisi olarak...

Güncel Haberi
Cansuyu Derneğinden Fildişi Sahili'ne cami
Cansuyu Derneğinden Fildişi Sahili'ne cami

İSTANBUL (AA) - Cansuyu Derneğince Fildişi Sahili'nde yapılan cami, hizmete açıldı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Fildişi Sahili'nin Deniz Kuvvetleri Komutanlığının bahçesinde yapılan caminin açılışı nedeniyle tören düzenlendi. Devlet protokolünün ve askeri yetkililerin yoğun ilgi gösterdiği törene dernek yöneticileri de katıldı.

Fildişi Sahili'nin en güzel camisi olarak nitelendirilen 500 metrekarelik büyüklükteki camide aynı anda 1000 kişi ibadet edebiliyor. Camide aynı zamanda şadırvan, dinlenme mekanı gibi bölümler de yer alıyor.

Dernek yetkilisi Ahmet Yorulmaz, caminin Türkiye'nin gururu olduğunu belirterek, "Yaptırdığımız cami bölgenin en önemli camisi. Rabbim bu camiyi yaptıran kardeşlerimizden razı olsun." ifadelerini kullandı.

Derneğin Mali'de yaptırdığı, içerisinde cami, okul, derslikler ve şadırvanın yer aldığı külliye ise geçen ay açılmıştı.



Sıradaki Haber