17 °c

Chicago O'Hare Havalimanı'nda grev ve protesto gösterisi

CHICAGO (AA) - Düşük saat ücretlerine dikkat çekmek isteyen çalışanlar grev başlattıkları Chicago O'Hare Havalimanı'nda gösteri düzenledi. Protestoya kentteki hazır gıda sektörü ve hastanelerde çalışan sendikasız işçiler de destek verdi. Gösteriye, greve yapan yaklaşık 500 temizlik çalışanı, bagaj taşıyıcıları, kabin temizleyicileri ve tekerlekli sandalye görevlilerinin yanı...

Güncel Haberi
Chicago O'Hare Havalimanı'nda grev ve protesto gösterisi
Chicago O'Hare Havalimanı'nda grev ve protesto gösterisi

CHICAGO (AA) - Düşük saat ücretlerine dikkat çekmek isteyen çalışanlar grev başlattıkları Chicago O'Hare Havalimanı'nda gösteri düzenledi.

Protestoya kentteki hazır gıda sektörü ve hastanelerde çalışan sendikasız işçiler de destek verdi. Gösteriye, greve yapan yaklaşık 500 temizlik çalışanı, bagaj taşıyıcıları, kabin temizleyicileri ve tekerlekli sandalye görevlilerinin yanı sıra yüzlerce diğer hizmet kollarında çalışan işçiler de katıldı.

Havalimanındaki işleri yavaşlatmaya yönelik gösteride işçiler, yaklaşık 8,25 dolar olan saat ücretlerinin 15 dolara yükseltilmesi talep etti. “15 dolar ücret yoksa, barış da yok” şeklinde sloganlar atan göstericiler, taleplerinin yerine getirilmemesi durumunda yeni grevde havalimanını kapatacaklarını ifade etti. Yapılan basın açıklamasının ardından işçiler slogan atarak terminaller arasında yürüyüş gerçekleştirdi.

Söz konusu grev ve protestonun yanı sıra Chicago'nun farklı noktalarında, aynı nedenle hazır gıda ve hastane çalışanları gösteriler düzenledi.



Sıradaki Haber