17 °c

CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke:

UŞAK (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, ekonomik sıkıntıların temelinde siyasetin yattığını belirterek, "Türkiye'nin acilen pozitif bir siyasete ihtiyacı var" dedi.Uşak programı kapsamında bazı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden Böke, gazetecilere yaptığı açıklamada, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşananlara dikkati...

Güncel Haberi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke:
CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke:

UŞAK (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, ekonomik sıkıntıların temelinde siyasetin yattığını belirterek, "Türkiye'nin acilen pozitif bir siyasete ihtiyacı var" dedi.

Uşak programı kapsamında bazı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden Böke, gazetecilere yaptığı açıklamada, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşananlara dikkati çekerek, ülkede yaşanan bütün sıkıntıların dışa vurumunun ekonomi alanında gerçekleştiğini savundu.

TÜİK verilerine dikkati çekerek, ekonomiye güvenin yüzde 17,5 azaldığını ifade eden Böke, ekonomik sıkıntıların temelinde güven kaybının yattığını söyledi.

Böke, şöyle devam etti:

"Türk lirası 3 Ekim'den itibaren yüzde 15 değer kaybetti. 15 Temmuz'da yaşanan felaketin ardından çok yüksek sesle demokrasinin güçlenmesini, bunun parlamentoda yapılması gerektiğini ifade ettik ancak maalesef OHAL'in uzatılmasıyla sistem tartışmasının gündemde tutulmasıyla kanun hükmünde kararnamelerle ekonomide olumsuzluklar yaşanmaya başladı. Son iki ayda paramız yüzde 15 değer kaybederken Rus rublesi yüzde 3 değer kaybetti. Sadece Rus rublesi değil Macaristan, Güney Afrika gibi ülkelerin para birimleri de daha az değer kaybetti. Burada, ülkemize has bir sorun olduğu, küresel kaynaklı olmadığı ortada. Ekonomik sıkıntıların temelinde siyasetin yattığı çok aşikar, Türkiye'nin acilen pozitif bir siyasete ihtiyacı var."

Siyasetin, önce hukuku sağlaması, siyasi gerginliği ortadan kaldırması gerektiğini dile getiren Böke, "Ekonomideki çözüm ekonomi politikaları ile halledilebilir olmaktan çıktı. Yeniden ekonomi konuşacaksak OHAL'in kalkması gerekiyor. Büyük bir ekonomik krizin eşiğinde duruyoruz, bu krizin tüm yükünü Merkez Bankasına yüklemek doğru değil, bu sadece Merkez Bankasının çözeceği bir kriz değil. Türkiye'de ekonominin siyasetten bağımsız olmadığını anlamak, bu yönde hareket etmek zorundayız." değerlendirmesinde bulundu.

Böke, daha sonra parti il teşkilatı tarafından Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe katıldı.



Sıradaki Haber