17 °c

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

İSTANBUL (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Çok sayıda öğretmenin işine son verildiğini ve açığa alındığını da biliyorum. Üzgünüm, hiç kimsenin ekmeğiyle oynamak gibi bir alışkanlık bizim demokrasimizde olmamalı." dedi. Kılıçdaroğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenler için verdiği resepsiyona katıldı....

Güncel Haberi
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

İSTANBUL (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Çok sayıda öğretmenin işine son verildiğini ve açığa alındığını da biliyorum. Üzgünüm, hiç kimsenin ekmeğiyle oynamak gibi bir alışkanlık bizim demokrasimizde olmamalı." dedi.

Kılıçdaroğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenler için verdiği resepsiyona katıldı.

Burada öğretmenlere hitap eden Kılıçdaroğlu, hayatında saygı duyduğu meslek gruplarının başında öğretmenliğin geldiğini belirtti.

"Beni yetiştiren, beni büyüten, bana terbiyeyi öğreten ailemin dışında öğretmenlerimdir" diyen Kılıçdaroğlu, öğretmenlerini hiçbir zaman unutmadığını anlattı.

Öğretmenlerin yüce bir mesleğin mensupları olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Sorunlarınız var, biliyorum, her mesleğin sorunları olduğu gibi. Çok sayıda öğretmenin işine son verildiğini ve açığa alındığını da biliyorum. Üzgünüm, hiç kimsenin ekmeğiyle oynamak gibi bir alışkanlık bizim demokrasimizde olmamalı. Herkes istediği gibi düşünebilmeli, istediği gibi yazabilmeli, istediği gibi inanabilmeli. Hepimizin ortak paydası vatanımız olmalı, bayrağımız olmalı, çocuklarımız olmalı, demokrasimiz olmalı" diye konuştu.

Kadın öğretmenlerin sayısının çok olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Kılıçdaroğlu, erken yaşta evlenenlerin mağduriyetlerinin giderilmesine ilişkin düzenlemeye değinerek, "Geçen hafta ufak bir felaket yaşadık ama sağolsun bu ülkenin bütün kadınları dik durdu, onurlu durdu ve parlamentodan onu çekmek zorunda kaldılar." dedi.

Öğretmenlerinin hayatındaki önemine değinen Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Öğretmenlerim beni yetiştirdiler, ilk romanlarımı onlar verdiler, ilk öyküleri onlar bana verdiler, 'Şu öyküleri oku' diye, ilk matematik dersini onlar verdiler... Devlette önemli makamlara geldim, hiçbir zaman şunu unutmadım; Beni buraya getiren öğretmenlerim ve cumhuriyeti savunan, cumhuriyetten yana olan öğretmenlerimiz. Ben öğretmenlerimizi savunduğum kadar cumhuriyetimizi de savunuyorum. Bu ülkenin kurucularını da savunuyorum, Mustafa Kemal ve arkadaşlarına borçlu olduğumuzu da çok iyi biliyorum. Ayrışmadan, bölünmeden, kavga etmeden özgürce düşünebilmeliyiz. Birbirimizin düşüncelerine saygı göstermeliyiz. Yürekten buna inanıyorum. Çünkü farklı düşünceler bir toplumu ilerletir. Farklı düşünceler bir toplumun dinamosudur. Farklı düşüncelerden korkmamak gerekiyor. Tam tersine onlar bu toplumun zenginliğidir."

Katılımcıların Öğretmenler Günü'nü kutlayan Kılıçdaroğlu, sözlerini, "Çocuklarımızı sizlere teslim ediyoruz. Güvenle teslim ediyoruz. Türkiye'yi eğitiyorsunuz, Türkiye'yi çağdaş uygarlığa taşıyorsunuz. Size bu toplumun minnet borcu var" diye tamamladı.

Sıradaki Haber