17 °c

CHP heyeti Yüksekova'da

HAKKARİ (AA) - CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP olarak Türkiye'nin demokrasi ve insan haklarında daha ileriye gitmesi için çalıştıklarını söyledi.Grup Başkanvekili Gök başkanlığında, CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, İstanbul Milletvekilleri Onursal Adıgüzel ve Gülay Yedekci ile Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ...

Güncel Haberi
CHP heyeti Yüksekova'da
CHP heyeti Yüksekova'da

HAKKARİ (AA) - CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP olarak Türkiye'nin demokrasi ve insan haklarında daha ileriye gitmesi için çalıştıklarını söyledi.

Grup Başkanvekili Gök başkanlığında, CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, İstanbul Milletvekilleri Onursal Adıgüzel ve Gülay Yedekci ile Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde incelemelerde bulundu.

CHP İlçe Başkanlığını ziyaret eden heyet, burada partililerle görüştü. Grup Başkanvekili Gök, yaptığı açıklamada, Adana'nın Aladağ ilçesinde özel öğrenci yurdundaki yangında hayatını kaybeden öğrencilerin acısını yaşadıklarını belirtti.

Gök, OHAL uygulamasının devam ettiğine değinerek, "Türkiye hakketmediği bir yerde. Türkiye demokraside daha iyiye gitmesi gerekirken şu anda hem dünyada hemde ülke içinde çok tartışılır bir ülke oldu. 15 Temmuz darbe girişiminde darbeyi elimizin tersiyle ittik, milli iradeye sahip çıktık. Tüm isteğimiz Türkiye'nin olağan bir rejimle yönetilmesiydi. Biz bu ülkede daha fazla demokrasi dedikçe halkın yetkilerini kısan bir yönetim var." dedi.

Terörün giderek arttığını iddia eden Gök, şu ifadeleri kullandı:

"Burası da Türkiye'nin diğer yerleriyle aynı olmalı. CHP olarak Türkiye'nin demokrasi ve insan haklarında daha ileriye gitmesi için çalışacağız. Ülkemize barış getirecek çözümler üretmeliyiz. Biz buralara daha çok gelip gideceğiz. Barış içinde konuşarak sorunları çözeceğiz. Bunu yapacak siyasi irade ve gücümüz var. Bunu el ele vererek yapacağız. Sorunları çözmeye talibiz."

CHP heyeti daha sonra Cengiz Topel Caddesinde esnaf ziyaretinde bulunarak, vatandaşlarla sohbet etti.

Sıradaki Haber