17 °c

Clintonlardan New York'ta aile boyu seçim kampanyası

NEW YORK (AA) - ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokrat ve Cumhuriyetçi aday adayları 19 Nisan'da New York eyaletinde yapılacak ön seçimleri kazanarak adaylık yarışında avantaj sağlamayı hedefliyor. Demokrat Parti içinde öne çıkan iki adaydan eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve Vermont Senatörü Bernie Sanders, partinin adayının belirleneceği...

Güncel Haberi
Clintonlardan New York'ta aile boyu seçim kampanyası
Clintonlardan New York'ta aile boyu seçim kampanyası

NEW YORK (AA) - ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokrat ve Cumhuriyetçi aday adayları 19 Nisan'da New York eyaletinde yapılacak ön seçimleri kazanarak adaylık yarışında avantaj sağlamayı hedefliyor.

Demokrat Parti içinde öne çıkan iki adaydan eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve Vermont Senatörü Bernie Sanders, partinin adayının belirleneceği kongreye 247 delege gönderecek New York'taki yarışı önde tamamlamak için büyük mücadele veriyor. Adaylık yarışında halen 1304 seçilmiş delegeye sahip Clinton, 1075 seçilmiş delegeyle kendisini takip eden Sanders'la arasındaki farkı açmak için New York'u kazanmak istiyor. Eyalette Sanders'ın öne çıkması halinde ise yarış çok daha çekişmeli hale gelecek.

Anketler New York'ta Clinton'ın 10 puandan fazla farkla önde olduğunu gösterse de, Brooklyn doğumlu Bernie Sanders'ın seçim mitinglerinde daha fazla kalabalık toplaması, taraftarlarını umutlandırıyor. 1 milyondan fazla kişinin açlık sınırlarında yaşamını devam ettirdiği ve "Wall Street'i İşgal Et" hareketinin doğduğu New York'ta düşük gelirliler, Clinton'dan çok, seçim konuşmalarında ciddi bir siyasi değişim ve devrim mesajları veren Sanders'ı destekliyor.

Clinton'ın seçim kampanyasına, eşi eski Başkan Bill Clinton ve hamile kızı Chelsea Clinton yoğun bir çalışma temposuyla destek veriyor.

Chelsea Clinton, hamile olmasına rağmen annesinin seçim kampanyasına destek vermek için bir günde birbirinden uzak 4 bölgede seçim konuşması yaptı.

İş adamı Marc Mezvinsky ile evli olan ve yaz aylarında bir kız çocuğu bekleyen 36 yaşındaki Clinton, önce Long Island'taki Sands Point'te ardından da Brooklyn'de ve Manhattan'da annesinin New York'taki ön seçimlerden zaferle çıkması için halka hitap etti. Genç Clinton daha sonra, annesine destek amacıyla düzenlenen, Demokrat Parti Kongre Üyesi Carolyn Maloney ve Amerikalı şarkıcı Carole King'in de hazır bulunduğu toplantıya katıldı.

Manhattan, Bronx, Queens ve Harlem'de birçok yerde farklı gruplarla hitap eden Bill Clinton ise cumartesi günü Syracuse ve Albany'de eşine oy isteyecek.

New York ön seçimleri için hafta sonu Binghamton ve Kingston'da konuşacak olan Chelsea Clinton ise çarşamba günü Pensilvanya'daki yarışta annesine destek olmak amacıyla Pittsburgh'a gidecek.

New York'a bağlı Chappaqua'da oturan Hillary Clinton, 2001-2009 yılları arasında New York Senatörü olarak görev yaparken, 2008'deki başkanlık seçimi öncesinde parti içindeki adaylık yarısında "değişim" çağrısı yapan Başkan Barack Obama'ya yenilmişti.





Sıradaki Haber