17 °c

Cumhuriyet 93 yaşında

SAKARYA (AA) - Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, şehit aileleri ile gazilerin, devletin ve milletin göz bebeği olduğunu, Allah ömür verdiği sürece onlarla beraber olmaya devam edeceklerini söyledi. Sakarya Valiliğince 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Erenler ilçesindeki restoranda şehit aileleri, gaziler ve yakınlarına yemek verildi. Etkinlikte konuşan Vali Coş...

Güncel Haberi
Cumhuriyet 93 yaşında
Cumhuriyet 93 yaşında

SAKARYA (AA) - Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, şehit aileleri ile gazilerin, devletin ve milletin göz bebeği olduğunu, Allah ömür verdiği sürece onlarla beraber olmaya devam edeceklerini söyledi.

Sakarya Valiliğince 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Erenler ilçesindeki restoranda şehit aileleri, gaziler ve yakınlarına yemek verildi.

Etkinlikte konuşan Vali Coş, Cumhuriyet'in 93. kuruluş yıl dönümünde resepsiyon vermek yerine, şehit aileleri ve gazileriyle bir araya gelmek istediklerini söyledi.

Şehit aileleri ile gazilerin, devletin ve milletin göz bebeği olduğunu vurgulayan Coş, "Allah ömür verdiği sürece sizlerle beraber olmaya devam edeceğiz. Bugün bu bayramı en iyi şekilde kutlamamıza şehadetleriyle imkan veren, ortam sağlayan başta büyük Atatürk olmak üzere Cumhuriyet'in ilanına karar veren TBMM üyelerini, devlet adamlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükranla yad ediyoruz." diye konuştu.

Coş, Türkiye'nin her geçen gün gelişip büyüyerek şanlı tarihine, atasına, ecdadına layık konuma ulaştığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bundan büyük bir sevinç ve gurur duyuyoruz. Aramızda Kıbrıs gazilerimiz var. Ne imkansızlık ve büyük fedakarlıklarla Kıbrıs Barış Harekatı'nı yapan askerimizin o kahramanlığına bu gazilerimiz yakinen şahit olmuşlardır. Kıbrıs Barış Harekatı'nda o 'müttefik' dediğimiz devletler bizlere ambargo koyduğunda maalesef çok sekteye uğramıştık ama bugün Allah'a şükür ki tankımızı, topumuzu, helikopterimizi, silahlarımızı, araç ve gereçlerimizi savunma sanayimiz yapmaktadır, dışarıya bağımlılığımızı da kaldırmışlardır. Artık güçlü bir Türkiye vardır ve güçlü Türkiye için de hepimiz çok çalışmalıyız."

Şehit aileleri ve gazilerle yemek yiyen Coş, birlikte fotoğraf çektirdi.

Programa AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, İl Jandarma Alay Komutanı Emin Dursun, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hasan Sağlam, İl Müftüsü İlyas Serenli, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı.

Sıradaki Haber