17 °c

Danimarka’dan "Beyaz Kasklılar"a destek

KOPENHAG (AA) – Danimarka'nın, Suriyeli sivil savunma örgütü "Beyaz Kasklılar"a 20 milyon kron (10 milyon TL) para yardımında bulunacağı belirtildi. Dışişleri Bakanı Anders Samuelsen, Kopenhag’da bulunan Beyaz Kasklılar'ın lideri Raed al-Saleh ile yaptığı görüşmenin ardından Saleh ile birlikte basının karşısına geçti. Samuelsen, Saleh'e hitaben, "Harika bir iş yapıyorsunuz...

Güncel Haberi
Danimarka’dan Beyaz Kasklılara destek
Danimarka’dan "Beyaz Kasklılar"a destek

KOPENHAG (AA) – Danimarka'nın, Suriyeli sivil savunma örgütü "Beyaz Kasklılar"a 20 milyon kron (10 milyon TL) para yardımında bulunacağı belirtildi.

Dışişleri Bakanı Anders Samuelsen, Kopenhag’da bulunan Beyaz Kasklılar'ın lideri Raed al-Saleh ile yaptığı görüşmenin ardından Saleh ile birlikte basının karşısına geçti.

Samuelsen, Saleh'e hitaben, "Harika bir iş yapıyorsunuz, size teşekkür ederim. Cesur bir iş yapıyorsunuz. Çok tehlikeli olduğunu biliyorum. Birçok insana yardımcı olduğunuzu da biliyorum. Hepimizin buna minnettar olması gerekir. En iyi dileklerim sizinle. dedi.

Danimarka’nın BM ve AB’deki müttefikleriyle Suriye ve Rusya’ya baskı uygulamaya devam etmesi gerektiğini ifade eden Samuelsen, "Suriye’de, özellikle Halep’te sivil halka yönelik vahim durumdan derinden etkilendim. Rejim ve Rusya hava saldırılarını artırdı, hayat kurtarmak için gerekli insani yardıma ulaşmayı engelledi ve Suriye’deki soruna politik bir çözüm bulunması için yapılan müzakerelere kısa devre yaptırdı. Bu yüzden Beyaz Kasklılar’ın yaptığı iş daha da önem kazandı." dedi.

Ülkesinin şu ana kadar Suriye’deki insanların yaşadıkları zorlukları azaltmak için 1,6 milyar kron yardım yaptığını söyleyen Samuelsen, Beyaz Kasklılar’a 2017 ve 2018 yıllarında da 20’şer milyon kron yardım yapılacağını bildirdi.

Danimarka’nın kendilerine sağladığı ekonomik destekten dolayı memnuniyetini ifade eden Saleh de "Danimarka hükümetine ve bakana, Suriye halkına ve ’Beyaz Kasklılar’a yardımlarından dolayı teşekkür ederiz." dedi.

Ekonomik desteğin daha fazla gönüllünün eğitimi, ambulans ve otomobil alımında kullanılacağını kaydeden Saleh, bu yardımların sadece şimdi değil, savaş sonrası Suriye’nin yeniden inşası için de kullanılacağını belirtti.

Saleh, Halep’te yaşananlarla ilgili konuşmaktan üzüntü duyduğunu dile getirirken, "Halep’te halk 96 gündür kuşatma altında. Sivil savunma merkezleriyle birlikte tüm hastaneler bombalandı." diye konuştu.

Beyaz Kasklılar’ın resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, kuruluş şu ana kadar 73 bin 530 kişinin hayatını kurtardı.

Sıradaki Haber