17 °c

Darbecilerin idam edilmesi konusunda partilerin görüşleri...

Darbeci askerler için kamuoyunda ve sosyal medyada sürekli gündeme gelen idam tartışmaları için siyasi partilerden de farklı görüşler belirtti. Halkların Demokratik Partisi: Destek vermeyeceğiz HDP sözcüsü Ayhan Bilgen, idamla birlikte bireysel silahlanmanın da bir umut olarak tartışmaya açılmasının Türkiye'nin bir iç savaşa sürükleme ihtimalinin düşündürttüğünü...

Güncel Haberi
Darbecilerin idam edilmesi konusunda partilerin görüşleri...
Darbecilerin idam edilmesi konusunda partilerin görüşleri...

Darbeci askerler için kamuoyunda ve sosyal medyada sürekli gündeme gelen idam tartışmaları için siyasi partilerden de farklı görüşler belirtti. Halkların Demokratik Partisi: Destek vermeyeceğiz HDP sözcüsü Ayhan Bilgen, idamla birlikte bireysel silahlanmanın da bir umut olarak tartışmaya açılmasının Türkiye'nin bir iç savaşa sürükleme ihtimalinin düşündürttüğünü belirtti. Bilgen, Meclis'e böyle bir tasarı ya da teklif gelirse destek vermeyeceklerini kaydetti. Milliyetçi Hareket Partisi'nden idam cezasına tam destek var MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay: Eğer hükümet, idam cezasının geri getirilmesi için Meclis'e bir kanun tasarısı teklifiyle gelirse, bugüne kadar idam cezasının kaldırılması tek karşı çıkan MHP, elbette aziz milletimizde oluşan bu temayülü değerlendirecektir ve karşılıksız bırakmayacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi sessiz kaldı AK Parti ve MHP'nin yeşil ışık yaktığı idam cezasına ilişkin CHP ise henüz bir açıklama yapmadı.

Adalet ve Kalkınma Partisi: Milletimiz böyle istiyor

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, idam konusundan millet böyle istediğini ve gerekenin yapılacağını söylemişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Halk ne diyorsa karar odur

Darbeciler için idam cezasının getirilmesine yönelik halktan gelen talep üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Tüm meydanlarda sizin bu talebinizi artık hükümet olarak da devlet olarak da biliyoruz, duyuyoruz. Sizin bu talebinizi biz asla yok farz edemeyiz. Demokrasilerde halk ne diyorsa, karar odur. Bunu böyle bilmeniz lazım. Öyle zannediyorum ki hükümetimiz, ana muhalefetiyle muhalefetiyle görüşmek suretiyle burada bir karara muhakkak varacaktır. Bu kararı fazla da geciktiremeyiz"demişti.

Sıradaki Haber