17 °c

"Darbeden Demokrasiye: 15 Temmuz Demokrasi Zaferi"

MALATYA (AA) - Oyuncu ve Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, "Güçlü Türkiye'nin var olmasını istemiyorlar. Güçlü Türkiye ayağa kalkarsa buralardaki sömürü düzenine de son vereceği için Türkiye'yi çökertmeye çalışıyorlar. 15 Temmuz aynen buydu." dedi.TRT'de yayınlanan bir dizide rol alan oyuncu Yenişehirlioğlu, Battalgazi Atatürk Ortaokulu tarafından Halk Eğitimi Merkezi'nde...

Güncel Haberi
Darbeden Demokrasiye: 15 Temmuz Demokrasi Zaferi
"Darbeden Demokrasiye: 15 Temmuz Demokrasi Zaferi"

MALATYA (AA) - Oyuncu ve Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, "Güçlü Türkiye'nin var olmasını istemiyorlar. Güçlü Türkiye ayağa kalkarsa buralardaki sömürü düzenine de son vereceği için Türkiye'yi çökertmeye çalışıyorlar. 15 Temmuz aynen buydu." dedi.

TRT'de yayınlanan bir dizide rol alan oyuncu Yenişehirlioğlu, Battalgazi Atatürk Ortaokulu tarafından Halk Eğitimi Merkezi'nde düzenlenen "Darbeden Demokrasiye: 15 Temmuz Demokrasi Zaferi" konulu söyleşiye katıldı.

Gelişmenin tek yolunun okumaktan geçtiğini belirten Yenişehirlioğlu, öğrencilere bu konuda daha da gayretli olmaları önerisinde bulundu.

Dünyadaki küresel sömürü düzeninin gençler üzerine oyunlar oynadığını aktaran Yenişehirlioğlu, "Kendi değerleriyle barışık hale getirmek için aile yapımızı, düşünce yapımızı bozmak için sinemayla, edebiyatla, müzikle, sanatla, yanlış örnekleriyle daimi sizi yönlendirmeye çalışıyorlar. Oysa Türkiye'nin güçlü, ayaklarının üzerinde duran, kendine güvenen, etrafındaki yangını söndürebilecek, kanı durdurabilecek ülke haline gelebilmesi ancak sizin yetişmenizle oluyor. O yüzden değerli ve çok önemlisiniz." diye konuştu.

- "Batı bizim zannettiğimiz gibi bir medeniyet değil"

Yenişehirlioğlu, Türkiye'yi bölüp parçalamaya çalışan, kendi insanının üzerine bomba atan, öldürmekten çekinmeyen, kendi insanına ateş eden darbecilere karşı batının tavrını herkesin gördüğünü anlatarak şunları söyledi:

"Hani demokrasi yanlılarıydı, hani özgürlükten yanaydılar? Böyle bir antidemokratik tavrın niye arkasında durdular, niye kınamadılar? Demek ki yıllardır bize öğretilmeye çalışılan batı medeniyeti bizim zannettiğimiz gibi bir medeniyet değil. Kendi değerlerimizle barışık yetişmemiz gerekiyor. Kendi kültürümüzle medeniyetimizle dinimizle aklı kullanarak, kimsenin kölesi olmadan, aydın, çağdaş bireyler olarak kendimizi var etmemiz gerekiyor."

- "Güçlü Türkiye'nin var olmasını istemiyorlar"

Milletin 15 Temmuz darbe girişiminde göğsünü siper ettiğini belirten Yenişehirlioğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye'yi çökertmek için içten ve dıştan yapılan bütün saldırılara biz 15 Temmuz'da nasıl karşı durduysak nasıl silahlara karşı göğsümüzü siper ettiysek, nasıl o tankların altında ölmeyi göze aldıysak, nasıl o darbeyi savuşturduysak, neslimizle ilgili yaptıkları saldırıları da savuşturacağız. Ekonomik olarak bizi çökertmeye çalıştıklarında bu saldırıları da birbirimize sarılarak yok edeceğiz. Güçlü Türkiye'nin var olmasını istemiyorlar. Güçlü Türkiye ayağa kalkarsa buralardaki sömürü düzenine de son vereceği için Türkiye'yi çökertmeye çalışıyorlar. 15 Temmuz aynen buydu. 15 Temmuz'da yaşadığımız hadise Türkiye'yi bölmeye, parçalamaya yönelikti. Paralel yapılanma denilen bu yapılanma sadece maşaydı. Esas akıl, esas beyin Amerika'daydı, dış devlet kontrollü organizeydi. Amaçları ülkeyi birbirine kırdırmak, insanımızı birbirine düşürmek, ülkeyi bölüp parçalamak ve Türkiye'yi daha kolay kullanmaktı."

Sıradaki Haber