17 °c

DBP'li Bitlis ve Güroymak belediye başkanları tutuklandı

BİTLİS (AA) - Bitlis'te düzenlenen terör operasyonlarında gözaltına alınan ve aralarında DBP'li Bitlis Belediye Başkanı Hüseyin Olan ve Güroymak Belediye Başkanı Mehmet Emin Özkan'ın da bulunduğu 5 kişi tutuklandı.Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan Bitlis Belediye Başkanı Olan ve Bitlis Belediye Meclisi Üyesi Nevin...

Güncel Haberi
DBP'li Bitlis ve Güroymak belediye başkanları tutuklandı
DBP'li Bitlis ve Güroymak belediye başkanları tutuklandı

BİTLİS (AA) - Bitlis'te düzenlenen terör operasyonlarında gözaltına alınan ve aralarında DBP'li Bitlis Belediye Başkanı Hüseyin Olan ve Güroymak Belediye Başkanı Mehmet Emin Özkan'ın da bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan Bitlis Belediye Başkanı Olan ve Bitlis Belediye Meclisi Üyesi Nevin Daşdemir Dağkıran, Güroymak Belediye Başkanı Özkan, Belediye Başkan Yardımcısı Senaye Ata ile HDP İl Başkan Yardımcısı Nazime Avras, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki sorgularının ardından, ''Terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak, terör örgütüne yardım ve yataklık etmek'' suçlamasıyla mahkemeye sevk edilen Olan, Dağkıran, Özkan, Ata ve Avras tutuklandı.

Operasyonda gözaltına alınan 3 kişinin savcılıktaki sorgusunun sürdüğü öğrenildi.


Sıradaki Haber