17 °c

Denizlerdeki bolluk, tezgahlarda çeşitliliği arttırdı

TEKİRDAĞ (AA) - Karadeniz, Marmara ve Ege denizlerinde yaşanan balık bolluğu dolayısıyla balıkçı tezgahlarındaki çeşitlilik yüz güldürüyor.Türkiye Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği (Sür-Koop) Genel Başkanı Ramazan Özkaya, 1 Eylül'de "Vira bismillah" diyerek denize açılan balıkçıların güzel bir sezon geçirdiklerini söyledi.Balık bolluğunun yaşandığı bir sezon olduğunu...

Güncel Haberi
Denizlerdeki bolluk, tezgahlarda çeşitliliği arttırdı
Denizlerdeki bolluk, tezgahlarda çeşitliliği arttırdı

TEKİRDAĞ (AA) - Karadeniz, Marmara ve Ege denizlerinde yaşanan balık bolluğu dolayısıyla balıkçı tezgahlarındaki çeşitlilik yüz güldürüyor.

Türkiye Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği (Sür-Koop) Genel Başkanı Ramazan Özkaya, 1 Eylül'de "Vira bismillah" diyerek denize açılan balıkçıların güzel bir sezon geçirdiklerini söyledi.

Balık bolluğunun yaşandığı bir sezon olduğunu belirten Özkaya, "Pelajik balıklar 5-7 yıl arasında tavan yaparlar. Bunlar olağan şeylerdir. Bu sezon da bunu görüyoruz. Denizlerimizde bolluk yaşanıyor ancak bu yıl hamsinin bol olacağını düşünmüyoruz" dedi.

Bu yıl yaşanan bolluk dolayısıyla balıkçının yüzünün güldüğünü anlatan Özkaya, şöyle konuştu:

"Bu yıl sezon başından bu yana palamut, çinekop ve sardalyada bolluk yaşandı. İstavrit ve hamsi beklentiyi karşılamasa da az da olsa oldu. Bunların dışında, bu yıl kısa bir süre lüfer bolluğu yaşandı, mezgit de aynı şekilde iyi görünüyor. Hatta bazı bölgelerde uskumru ve kırlangıç gibi hasret kaldığımız balıklar bile çıktı. Bu yıl sadece bir iki çeşit değil bir çok çeşitte bereketlilik yaşanan bir sezon geçiriyoruz ancak istavritte azalma var, buna dikkat etmeliyiz. Onun dışında balıkçı sezondan oldukça memnun. İnşallah böyle devam eder."

- "Önceki senelere göre çeşit çok"

Tekirdağ'da balıkçılık yapan Hasan Erol ise tezgahlarda bu yıl hareketlilik yaşandığını söyledi.

Palamut ve çinekop bolluğuna sevindiklerini ifade eden Erol, şunları kaydetti:

"Bu yıl palamut bol oldu. Önceki senelere göre çeşit çok. Palamut, istavrit, çinekop, hakiki uskumru bile şu anda tezgahta yerini aldı. Senelerin olmayan balığı çıkıyor. Bir de başka çeşit olarak kırlangıç var. Satışlarımız iyi. İnsanlar balık yedi, biz de kazandık. Palamut ve çinekop azaldı, ilerleyen günler ne gösterecek birlikte göreceğiz."

Sıradaki Haber