17 °c

"Diriliş Ertuğrul" dizisinin oyuncusu Çevik:

MARDİN (AA) - "Diriliş Ertuğrul" dizisinin oyuncusu Mehmet Çevik, 15 Temmuz'un, bütün dünyaya verilmiş bir tarih dersi olduğunu belirterek, "Bir gerçeklik ve ayağa kalkışmışlıktır. Kendi millet olma bilincini ve şuurunu yakalamış, yan yana olmanın nasıl olduğunu bilen bir milletin uyanışıdır." dedi. TRT'de yayınlanan "Diriliş Ertuğrul" dizisinde "Deli Demir" rolünü oynayan...

Güncel Haberi
Diriliş Ertuğrul dizisinin oyuncusu Çevik:
"Diriliş Ertuğrul" dizisinin oyuncusu Çevik:

MARDİN (AA) - "Diriliş Ertuğrul" dizisinin oyuncusu Mehmet Çevik, 15 Temmuz'un, bütün dünyaya verilmiş bir tarih dersi olduğunu belirterek, "Bir gerçeklik ve ayağa kalkışmışlıktır. Kendi millet olma bilincini ve şuurunu yakalamış, yan yana olmanın nasıl olduğunu bilen bir milletin uyanışıdır." dedi.

TRT'de yayınlanan "Diriliş Ertuğrul" dizisinde "Deli Demir" rolünü oynayan sinema sanatçısı Çevik, AK Parti İl Başkanlığı Siyaset Akademisince İl Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen "Sanatçı gözünden 15 Temmuz ve sonrası" adlı söyleşiye katıldı.

Çevik, söyleşinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Diriliş Ertuğrul" dizisinde 48 bölümdür oynamaktan büyük onur duyduğunu söyledi.

Dizinin büyük emeklerle ortaya çıktığını kaydeden Çevik, "Milletin kendi tarihini anlatan bir gerçeklik. Milletin sahip çıktığı bir gerçektir. Böyle bir diziye emek vermek benim için yaşamımın önemli bir bölümünün onurudur." diye konuştu.

PKK'lı teröristlerce Mardin'in Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'e yapılan hain saldırıyı lanetleyen Çevik, bir, beraber ve diri olacaklarını belirtti.

"Bu vatan zaten Kürdü, Türkü, Çerkezi, Alevisi, Sunnisinden oluşuyor. Terörü var ederek kendisine menfaat sağlayan emperyal güçlerin işidir. O terörü besleyen emperyallerin niyetlerini keşfetmek lazım. Türkiye bu niyeti keşfetti. Zaten o niyetliler de maskelerini düşürdüler." ifadelerini kullanan Çevik, Mardin'de yaşayan insanların birlik ve beraberlikten meydana gelen kuvvetin farkında olduğunu vurguladı.

Çevik, "Bu bir araya gelişler namerdin her türlü planına kafa tutar. Türkiye öyle herkesin girip içine fink atacağı ülke ve millet değildir." diyerek, şöyle devam etti:

"15 Temmuz, bir resim sergisi değil. Bir film değil. Gerçekliğin tam kendisidir. İnsanların bir tankın altından kalkıp diğer bir tankın altına yatmasının sebebi milli iradedir. Bu bir ülke meselesidir. Birilerinin köşe yazılarında 'bunlar çizgili pijama giyerler, kömür ve makarna yardımı alırlar' diye aşağıladığı insanlar tarafından verilmiş bir tarih dersi. 15 Temmuz, bütün dünyaya verilmiş bir tarih dersidir. Bir gerçeklik ve ayağa kalkışmışlıktır. Kendi millet olma bilincini ve şuurunu yakalamış yan yana olmanın nasıl olduğunu bilen bir milletin uyanışıdır."

Sıradaki Haber