17 °c

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Kırıkkale'de

KIRIKKALE (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Bütün savaşlarda yetim, kimsesiz kalan milyonlarca çocuk, insanlığın geleceğinin tehlikede olduğunu gösteriyor." dedi.Görmez, açılış ve ziyaretler için geldiği Kırıkkale'de, kent merkezindeki Nur Camisi ve külliyesinde, cuma namazında hutbe okudu.Cemaatin cumalarının mübarek olmasını dileyen Görmez, son...

Güncel Haberi
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Kırıkkale'de
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Kırıkkale'de

KIRIKKALE (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Bütün savaşlarda yetim, kimsesiz kalan milyonlarca çocuk, insanlığın geleceğinin tehlikede olduğunu gösteriyor." dedi.

Görmez, açılış ve ziyaretler için geldiği Kırıkkale'de, kent merkezindeki Nur Camisi ve külliyesinde, cuma namazında hutbe okudu.

Cemaatin cumalarının mübarek olmasını dileyen Görmez, son günlerde Halep'te bina yıkıntıları arasında çocuk bedenleri olduğunu hatırlattı.

Görmez, Halep ve Arakan'da çocukların yaşamını kaybettiğine dikkati çekerek, "Bütün savaşlarda yetim, kimsesiz kalan milyonlarca çocuk, insanlığın geleceğinin tehlikede olduğunu gösteriyor. Çocukların can güvenliğini sağlamadığımız mekanlar ve daha iki gün önce milletçe yüreğimiz dağlandı. Bir öğrenci yurdunda 12 çocuk bizim ihmallerimiz, kusurlarımız yüzünden yanarak can verdi. Bu sadece gördüğümüz küçücük bir tablo. Bütün dünyada çocuklara yönelik kötülükler devam ediyor." diye konuştu.

- Hafızlık Bölge Yatılı Kur'an Kursunun temel atma töreni

Görmez daha sonra Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir ve vatandaşlarla Osmangazi Mahallesi'nde inşa edilecek Hafızlık Bölge Yatılı Kur'an Kursu'nun temel atma törenine katıldı.

Görmez, burada yaptığı konuşmada, bugün Türkiye'de bütün camilerde okunan hutbenin konusunun çocuk hakları olduğunu söyledi.

Bütün camilerde Allah'ın en büyük emaneti olan çocuklar için nasıl bir dünya kurulması gerektiği üzerinde durmaya çalıştıklarını vurgulayan Görmez, şöyle konuştu:

"Bugün çocuklarımız ve geleceğimiz için çok güzel ve önemli bir müessesenin temelini atmak için buruda toplandık. Ülkemizde din eğitiminin başka dünyalardan, acılar içerisinde kıvranan coğrafyamızdan farklı bir özelliği var. Biz asla yüce kitabımızın ayetleriyle kainatın ayetlerini birbirinden ayırmamayı prensip edinmiş bir eğitim sistemi üzerinde ısrar ediyoruz. Allah'ın en büyük eseri olan insanı kitaptan ayırdığımızda, kitabı, Kur'an-ı kainattan ayırdığımızda doğru yapmış olmayız. O zaman kitabı da doğru anlamış olmayız. Onun için din eğitiminde akıl ile vahyin, kitap ile kainatın, insanla kitabın birlikteliği çok daha önem arz ediyor. Bugün coğrafyamızda yaşanan acıların sebeplerinden birisi bu birlikteliğe dikkat edilmemesidir."

Görmez, hafızlık eğitim sistemini de tamamen değiştireceklerini ve değiştirmeye başladıklarını dile getirerek, hafızların artık sadece Kur'an-ı ezberlemekle yetinmeyeceklerini, aynı zamanda onun manasına, dünyaya kazandırmak istediği yüce değerlere, hakikatlere vakıf olmasını öncelikleri haline getirdiklerini kaydetti.

Vali Haktankaçmaz da Kırıkkale'nin birçok ilin geçiş noktasında bulunduğunu ve sağlık hizmetleri açısından da bir bölge merkezi olduğunu belirtti.

Kırıkkale'nin savunma sanayisinin de üssü ve merkezi olduğunu aktaran Haktankaçmaz, "İnşallah ileriki dönemde de ilim, irfan yuvası olacaktır. Burada, ülkemize, milletimize faydalı nesillerin yetişmesi bakımından çok büyük hizmetler verilecektir." dedi.

Konuşmaların ardından Hafızlık Bölge Yatılı Kur'an Kursu'nun temeli atıldı.

Sıradaki Haber