17 °c

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi

İSTANBUL (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör saldırısında hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, ölümünün 1. yılında bir grup avukat tarafından Bakırköy Adalet Sarayı'nda anıldı.Birleşik Haziran Hareketi Hukukçuları, Çağdaş Avukatlar Grubu ve Çağdaş Hukukçular Derneği'nin de aralarında bulunduğu 10 avukat grubu, Bakırköy Adalet Sarayı'nda...

Güncel Haberi
Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi
Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi

İSTANBUL (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör saldırısında hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, ölümünün 1. yılında bir grup avukat tarafından Bakırköy Adalet Sarayı'nda anıldı.

Birleşik Haziran Hareketi Hukukçuları, Çağdaş Avukatlar Grubu ve Çağdaş Hukukçular Derneği'nin de aralarında bulunduğu 10 avukat grubu, Bakırköy Adalet Sarayı'nda toplandı.

Ellerinde Tahir Elçi'nin fotoğraflarını taşıyan avukatlar, ''Hepimiz Elçi'yiz, öldürmekle bitmeyiz'' şeklinde slogan attı.

Adliyenin bahçesinde grup adına açıklama yapan avukat Leyla Han Tüzel, barış ve adalet elçisi olduğunu belirttiği Tahir Elçi'yi unutmayacaklarını söyledi.

Elçi hakkında, katıldığı televizyon programındaki sözleri nedeniyle soruşturma başlatıldığını, ardından da dava açıldığını aktaran Tüzel, ''Meslektaşımız, dostumuz Tahir Elçi, sen rahat uyu. Mücadelen, mücadelemizdir. Mücadele bayrağını senden devraldık ve daha ileriye taşıyacağız. Katillerini yargı önüne çıkartıp gerektiği gibi cezalandırana kadar biz rahat uyumayacağız. Bizim ona olan borcumuz budur.'' diye konuştu.

Açıklamanın ardından avukatlar, ellerindeki karanfilleri Elçi'nin fotoğraflarının konulduğu yere bıraktı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 28 Kasım 2015'te Diyarbakır Barosu tarafından terör olaylarında zarar gören Dört Ayaklı Minare'ye dikkati çekmek amacıyla basın açıklaması düzenlenmiş, açıklamanın ardından teröristlerin saldırısı sonucu polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur şehit olmuş, Baro Başkanı Elçi hayatını kaybetmişti.

Saldırıya karışan iki terörist, Sur ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda etkisiz hale getirilmişti.

Sıradaki Haber