17 °c

"Diyarbakır için şampiyon olduk"

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Gençlik Spor Kulübü Halk Oyunları ekibi, Antalya'da düzenlenen yarışmada Türkiye Şampiyonu olmanın gururunu yaşıyorYenişehir Halk Eğitim Merkezi Gençlik Spor Kulübü Halk Oyunları ekibi, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından 2-3 Aralık'ta Antalya'nın Kepez ilçesinde düzenlenen, Türkiye'den 16 halk oyunu ekibinin...

Güncel Haberi
Diyarbakır için şampiyon olduk
"Diyarbakır için şampiyon olduk"

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Gençlik Spor Kulübü Halk Oyunları ekibi, Antalya'da düzenlenen yarışmada Türkiye Şampiyonu olmanın gururunu yaşıyor

Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Gençlik Spor Kulübü Halk Oyunları ekibi, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından 2-3 Aralık'ta Antalya'nın Kepez ilçesinde düzenlenen, Türkiye'den 16 halk oyunu ekibinin katıldığı, "Büyükler Geleneksel Düzenlemesiz Dal Türkiye Şampiyonası" final yarışmasında Türkiye Şampiyonu olmayı başardı.

Terör saldırılarının yaşandığı dönemde evleri Sur ilçesinde bulunan gruptaki bazı oyuncuların çalışmalara katılmakta zorluk yaşamasına rağmen, müsabakalara azimle hazırlanan gençler verdikleri emeğin karşılığını "Türkiye şampiyonu" olarak almaktan mutlu.

Yenişehir Halk Eğitim Merkezinde bir araya gelen ekip, burada yaptıkları yöresel halk oyunu gösterisiyle şampiyonluğu kutladı.

Ekipte yer alan gençlerden Çetin Eroğlu, yaptığı açıklamada, 22 yıldır halk oyunlarıyla ilgilendiğini söyledi.

- "Olaylar çıktığında çalışmalara katılamıyorduk"

Evinin merkez Sur ilçesinde bulunduğunu olaylar nedeniyle kimi zaman çalışmalara katılmakta zorlandığını ifade eden Eroğlu, "Suriçi bölgesinde olaylar çıktığında çalışmalara katılamıyorduk. Zor şartlarda çalışmalara geliyorduk. Evime gidemiyordum, evimden oldum. Çalışmalara gelirken, 'Gece nerede kalacağız?' düşüncesi oluşuyordu. Aklımız fikrimiz evimizdeydi." diye konuştu.

Her şeye rağmen Diyarbakır'ı en iyi şekilde temsil etmek için sıkı bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirten Eroğlu, "Memleketimizi, ilimizi temsil etmek için mecburen konsantre olduk. O sırada her şeyi unuttuk. Diyarbakır için elimizden ne geldiyse yaparak şampiyon olduk. " ifadelerini kullandı.

Eroğlu, yarışmaya katılan diğer ekipleri de tebrik ederek, ancak bu yarışma için çok emek verdiklerini, zor şartlara rağmen emeklerinin karşılığını aldıklarını kaydetti.

- "Akademik düzeye geldiler"

Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Cebe, halk oyunları ekibinin gösterdikleri büyük çaba ile Türkiye birincisi olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Bu başarıdan büyük gurur duyduklarını anlatan Cebe, "Bu gençlerin yarısından fazlası buradaki çalışmalarının ürünü olarak şu an Güzel Sanatlar Akademisinde okuyor. Akademik düzeye geldiler. Halk oyunlarımız akademik düzeye geldiği zaman şehrimizin kültürünü tanıtma açısından çok daha önem arz edecektir." dedi.

- "Zor bir süreçten geçtik"

Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Nurullah Öncü de ekiplerinin Türkiye çapında kalitesini ortaya koyduğunu dile getirdi.

Yarışmaya katıldıkları illerde büyük ilgi ile karşılandıklarını belirten Öncü, bu durumdan mutlu olduklarını aktardı.

Öncü, daha önce de bir kaç defa Türkiye birinciliği derecelerinin bulunduğuna işaret ederek, birbirinden güçlü ve kaliteli ekipler arasından birinci olmanın ayrı bir mutluluk olduğunu kaydetti.

Kentin son dönemde zorlu bir süreçten geçtiğini, evleri Sur ilçesinde bulunan ekipteki bazı oyuncuların günlerce dans kıyafetlerini evlerinden alamadığına dikkati çeken Öncü, "Zor bir süreçten geçtik. Bu süreçte ekibi bir araya getirmek, çalışma yapmak kolay bir iş değil. Diyarbakır'ın kötü algılanmasını istemedik. Başarımızla, birinciliğimizi alarak sesimizi duyurmak istedik." şeklinde konuştu.

- "Hedefimiz ekipteki gençleri konservatuvara yerleştirmek"

Öncü, ekipteki gençlerin Türkiye'nin birçok yöreye özgü oyunu oynayabildiğini vurgulayarak, bu özelliklerinden dolayı konservatuvara yerleşme şanslarının yüksek olduğunu bildirdi.

Bu yıl konservatuvarı kazandırdıkları öğrenci sayısının 16 olduğunu anlatan Öncü, "Hedefimiz ekipteki gençlerin tümünü konservatuvara yerleştirmek. Şu anda yüzde 60-70'ini yerleştirdik. Önümüzdeki yıl geri kalanları da yerleştirme düşüncemiz var." ifadelerini kullandı.



Sıradaki Haber