17 °c

Dolar bozdurana kitap ve çiğ köfte hediye

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde kırtasiyesi olan yapan Ercüment Demiray, 300 dolar bozdurup makbuzunu getirenlere kitap hediye ediyor. Demiray, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk lirasının değer kaybettiğini gördüğünü ve bu duruma çok üzüldüğünü belirtti. Her vatandaşın Türk lirasının değerlenmesi için elinden geleni yapması gerektiğini ifade eden Demiray...

Güncel Haberi
Dolar bozdurana kitap ve çiğ köfte hediye
Dolar bozdurana kitap ve çiğ köfte hediye

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde kırtasiyesi olan yapan Ercüment Demiray, 300 dolar bozdurup makbuzunu getirenlere kitap hediye ediyor.

Demiray, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk lirasının değer kaybettiğini gördüğünü ve bu duruma çok üzüldüğünü belirtti.

Her vatandaşın Türk lirasının değerlenmesi için elinden geleni yapması gerektiğini ifade eden Demiray, "Ben de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak tepkimi göstermek amacıyla 300 dolar bozdurup makbuzuyla gelen vatandaşlarımıza kitap verme kararı aldım. Başka bir Türkiye yok, o yüzden tüm vatandaşlarımızı birlik olmaya bir olmaya Türk lirasına sahip çıkmaya davet ediyorum." dedi.

- Dolar bozdurana çiğ köfte ücretsiz

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde çiğ köfte satan Yalçın Ekşiler, iş yerinin camına "100 dolar bozdurup makbuzunu getirene çiğ köfte bedava" yazısı asarak kampanya başlattı.

Ekşiler, hainlerin planlarının 15 Temmuz'da bozulduğu gibi şimdide bozulacağını ifade ederek parayla kendilerini kimsenin korkutamayacağını söyledi.

Bugün de dolar üzerinden saldırı başlatıldığını gördüklerini aktaran Ekşiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine kampanyaya katkıda bulunmak amacıyla 100 dolar bozduran herkese çiğ köfte ikram etmeye karar verdiklerini aktardı.

Düzenlediği kampanyayı duyan vatandaşların ilgi göstereceğine inandığını dile getiren Ekşiler, şunları kaydetti:

"Umarım 15 Temmuz'da ülkesi için canını veren, malını kaybedenler gibi bizim de bu kampanya ile bir nebze olsun katkımız olur. Parasıyla da güçlü bir Türkiye için herşeyi yapmaya hazırız. Vatandaşımızdan isteğimiz, 1 dolar için vatanını satanlara inat elindeki dolarını bozdurarak bunlara darbeyi vurmasıdır. Cumhurbaşkanımız 'Tamam, Türk liramız değerlendi' diyene kadar kampanyayı sürdüreceğim."


Sıradaki Haber