17 °c

Dolarını bozduranlara destek büyüyor

İZMİR (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dolar bozdurma" çağrısı üzerine, dövizlerini bozduran vatandaşlara destek çeşitli meslek gruplarının yaptığı kampanyalarla sürüyor.İzmirli avukat Ayşe Rabia Yüreklitürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın döviz bozdurma çağrısına uyarak, 50 bin liralık dolar bozduran müvekkillerinin tüm hukuki işlemlerinden vekalet ücreti...

Güncel Haberi
Dolarını bozduranlara destek büyüyor
Dolarını bozduranlara destek büyüyor

İZMİR (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dolar bozdurma" çağrısı üzerine, dövizlerini bozduran vatandaşlara destek çeşitli meslek gruplarının yaptığı kampanyalarla sürüyor.

İzmirli avukat Ayşe Rabia Yüreklitürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın döviz bozdurma çağrısına uyarak, 50 bin liralık dolar bozduran müvekkillerinin tüm hukuki işlemlerinden vekalet ücreti almayacaklarını belirtti.

Yüreklitürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye üzerinde oynanan Gezi Parkı olayları, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 17-25 Aralık operasyonları ve son olarak 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, dolardaki hareketlilik üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devletin yalnız olmadığını göstermek adına, Ege Akademi Hukuk Bürosu olarak bir karar aldıklarını açıkladı.

Bu karar doğrultusunda, öncelikle yurt dışındaki müvekkillerine bundan sonra Türk lirası üzerinden çalışacaklarını bildirdiklerini anlatan Yüreklitürk, "50 bin liralık döviz bozduran ve bunu ibraz eden kişilerin tüm hukuki işlemlerinin vekalet ücretini almayacağız. Cumhurbaşkanımızın yalnız olmadığının mesajını bu şekilde vermek istedik." diye konuştu.

Yüreklitürk, dövizlerini bozdurarak Türk lirasına dönüş yapanlara destek olmak istediklerini, bu uygulamalarının ardından, yoğun taleple karşılaştıklarını sözlerine ekledi.

- 100 dolar bozdurana 2 halı ücretsiz

Spot eşya satışı yapan Hıdır Alptekin ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine kendisinin de elindeki dolarları bozdurarak, Türk lirasına çevirdiğini belirtti.

Herkesin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına kulak vermesini ve devletine sahip çıkmasını isteyen Alptekin, bu amaçla kendisinin de kampanya başlattığını ifade ederek, "Devletimize, ekonomimize sahip çıkmak adına kampanya başlattık. 100 dolarını bozdurup, belgesini getirene, 2 adet 3 metrekarelik halı hediye ediyoruz. Çevremizde bu duyarlılığı görüyoruz ve mutlu oluyoruz. 15 Temmuz'da halkımız nasıl meydanlara inip devletine, milletine, ülkesine sahip çıktıysa dolarını, avrosunu Türk lirasına çevirerek aynı duyarlılığı göstermeli." diye konuştu.

Sıradaki Haber