17 °c

"Dövizi bozduruyoruz, kirli oyunu bozuyoruz" kampanyası

ŞANLIURFA (AA) - Sosyal medya üzerinden Türk lirasını korumaya yönelik "Dövizi bozduruyoruz, kirli oyunu bozuyoruz" adlı kampanyaya Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Adıyamanlı vatandaşlar destek verdi.Şanlıurfa'da bazı vatandaşlar, elindeki ABD dolarlarını bozdurmak amacıyla döviz bürolarına gitti.Döviz bürosu sahibi Mustafa Baz, gazetecilere, 15 gün öncesine kadar insanlarda bir...

Güncel Haberi
Dövizi bozduruyoruz, kirli oyunu bozuyoruz kampanyası
"Dövizi bozduruyoruz, kirli oyunu bozuyoruz" kampanyası

ŞANLIURFA (AA) - Sosyal medya üzerinden Türk lirasını korumaya yönelik "Dövizi bozduruyoruz, kirli oyunu bozuyoruz" adlı kampanyaya Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Adıyamanlı vatandaşlar destek verdi.

Şanlıurfa'da bazı vatandaşlar, elindeki ABD dolarlarını bozdurmak amacıyla döviz bürolarına gitti.

Döviz bürosu sahibi Mustafa Baz, gazetecilere, 15 gün öncesine kadar insanlarda bir panik havası oluştuğunu ve bazı televizyonlardaki yorumcular nedeniyle vatandaşların döviz almaya başladığını söyledi.

Ancak geçen hafta cuma gününden bu yana sosyal medyada başlatılan kampanyanın etkili olmaya başladığını aktaran Baz, "Kampanyanın bugünden sonra daha da etkili olacağını düşünüyorum. İnsanların bu vatan için neler yapacağını herkes görecek." diye konuştu.

İş adamı Necmi Kılıçalp ise kampanyaya destek vermek amacıyla dövizini bozdurduğunu söyledi.

Halkın 15 Temmuz'da nasıl dik durduysa şimdi de aynı duruşu sergilemek zorunda olduğunu ifade eden Kılıçalp, "Kampanyaya destek olmak zorundayız. Eğer destek olmazsak 15 Temmuz'da kazandıklarımızı kaybetmekle karşı karşıya kalabiliriz." dedi.

- Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren döviz bürosu yetkilisi İbrahim Burun da gün içerisinde dolarını bozdurmaya gelen vatandaşların olduğunu söyledi.

Burun, Türkiye'ye karşı bir algı operasyonu yapıldığı belirterek, "İnşallah tüm halkımızla ve vatandaşlarımız buna duyarlı olur, dolarlarını bozdurur ve Türk lirasına sahip çıkarlar. Doların eski sevilere gelmesi için vatandaşlarımızın dolarlarını bozdurmasını bekliyorum." şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan Ali Osman Güler, ülkesini seven herkesin dövizini bozdurması gerektiğine işaret ederek, "Bugüne kadar hiç dövizim olmadı. Cumhurbaşkanımız vatandaşların en güvenli limanın altın olduğunu söylemişti. Bizler de 'liderimiz ne söylüyorsa doğru söylüyordur' diye düşüyoruz." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Ejder Seçkiner de Türkiye'nin zor ve sıkıntılı bir dönemden geçtiğini, bu sıkıntılı süreçte devletin yanında olunması gerektiği kaydetti.

- Adıyaman

Adıyaman Kuyumcular Odası Başkanı Bekir Ünal ise vatandaşların son günlerde ellerindeki dövizleri bozdurmaya başladıklarını söyledi.

Vatandaşların ya bankaya ya da kuyumculara gidip döviz fiyatları hakkında bilgi aldıklarını dile getiren Ünal, şöyle konuştu:

"Vatandaşlar en çok doları elden çıkarmak istiyor. Bugün vatandaştan 4 bin dolar aldım. Vatandaşa 'doları neden bozduruyorsun' diye sorduğumda, Amerikan doları elimde kalmasın cevabını alıyorum. Vatandaş bayağı tepkili ve duyarlı. Bu durum da bizi duygulandırıyor. Doları vatandaşların elden çıkarmasını istiyoruz. En azından Amerika'da seçim veya bir durum olduğu zaman dolarda artış meydana geliyor. Türkiye'de TL kaybı oluyor. İş adamlarımızın dolar üzerinden değil de TL üzerinden ticaret yapmalarını istiyoruz. Türk halkının duyarlı olmaya davet ediyoruz."

Sıradaki Haber