17 °c

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Sevin:

MUĞLA (AA) - Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, rektör atamalarının Cumhurbaşkanı tarafından yapılmasını öngören düzenlemeye ilişkin, "Siyasi partilerin en rahat hareket ettiği yerlerin başında maalesef eğitim, bilim yuvası olması gereken üniversitelerimiz geliyor. Son düzenleme sayesinde bu ortadan kaldırılmıştır." değerlendirmesinde bulundu.Eğitim Bir-Sen...

Güncel Haberi
Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Sevin:
Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Sevin:

MUĞLA (AA) - Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, rektör atamalarının Cumhurbaşkanı tarafından yapılmasını öngören düzenlemeye ilişkin, "Siyasi partilerin en rahat hareket ettiği yerlerin başında maalesef eğitim, bilim yuvası olması gereken üniversitelerimiz geliyor. Son düzenleme sayesinde bu ortadan kaldırılmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Eğitim Bir-Sen Milas Temsilciliği tarafından düzenlenen yemekte konuşan Sevin, sendikanın daha önce eğitimle ilgili hazırladığı raporlarda tavsiyelerde bulunduğunu söyledi.

Sevin, "Cumhurbaşkanımızın bu hayırlı adımlarıyla bundan sonra kamplaşma, kutuplaşma inşallah olmayacak. Siyasi partilerin en rahat hareket ettiği yerlerin başında maalesef eğitim ve bilim yuvası olması gereken üniversitelerimiz geliyor. Son düzenleme sayesinde bu ortadan kaldırılmıştır." dedi.

Ders kitabı içeriklerine ilişkin de düzenleme yapılması gerektiğini ifade eden Sevin, ders kitaplarının yeniden gözden geçirilmesi, milli ve manevi değerlere sahip yeni anlayış ve örneklerle dizayn edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Memur-Sen Muğla İl Temsilcisi Önder Uçak da Eğitim Bir-Sen'in Muğla'da 2015 yılı Mayıs ayında 2 bin 578 üyesi bulunduğunu, bugün bu rakamın 3 bin 723'e ulaştığını ve sendikanın "yetkili sendika" haline geldiğini bildirdi.


Sıradaki Haber