17 °c

Engellilere erişebilmek için ilgililere eğitim

ANTALYA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonlarının üyelerine yönelik düzenlenen "Erişilebilirlik Eğitimi" Antalya'da başladı.Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sebiha Başaran, Kundu Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde düzenlenen eğitimde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erişilebilirlik İzleme ve...

Güncel Haberi
Engellilere erişebilmek için ilgililere eğitim
Engellilere erişebilmek için ilgililere eğitim

ANTALYA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonlarının üyelerine yönelik düzenlenen "Erişilebilirlik Eğitimi" Antalya'da başladı.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sebiha Başaran, Kundu Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde düzenlenen eğitimde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliği'nde 21 Eylül 2016 tarihinde değişiklik yapıldığını anımsattı.

Türkiye'deki tüm Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonlarının çalışmalarının daha etkin yürütülebilmesi için bunların üyelerine yönelik Antalya'da üç günlük eğitim düzenlediklerini bildiren Başaran, şöyle konuştu:

"Amacımız erişilebilirlikte daha hızlı, daha etkin yol almak, farkındalığı artırmak, engellilerimizin hak ve özgürlüklerden, eğitimden, rehabilitasyon, sağlık faaliyetlerinden daha etkin faydalanmasını ve daha fazla sosyal hayatta yer almalarını sağlamak. Bu da erişilebilirliğin sağlanmasıyla ile gerçekleşebilecek. Özellikle alınan hizmetlere ulaşabilmek önemli. Bu da eğitim ve sağlık başta olmak üzere, toplumun her alanında gerekli. Türkiye'de bu sürecin daha etkin, daha hızlı, daha verimli gelişmesini istiyoruz."

Başaran, eğitime valilikler bünyesindeki Erişilebilirlik, İzleme ve Denetleme Komisyonlarının üyelerinin yanı sıra engelli federasyonlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan 580 kişinin katıldığını kaydetti.

Eğitim programında, Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliği'nde yapılan revizyonlar, idari para cezalarının uygulanmasına yönelik genelge, izleme ve denetleme formlarında yapılan değişiklikler konularında bilgilendirme yapılacak.

Sıradaki Haber