17 °c

Engellilerin boyadığı oyuncaklar görücüye çıktı

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da engellilerin boyadığı ahşap oyuncaklardan oluşan sergi açıldı. Çankırı Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi tarafından 25 yaş üstü zihinsel ve fiziksel engelliler için oluşturulan ahşap boyama kursunda yapılan oyuncaklar, kent merkezindeki bir alışveriş merkezinde sergileniyor.Belediye Başkanı İrfan Dinç, serginin açılışında yaptığı konuşmada...

Güncel Haberi
Engellilerin boyadığı oyuncaklar görücüye çıktı
Engellilerin boyadığı oyuncaklar görücüye çıktı

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da engellilerin boyadığı ahşap oyuncaklardan oluşan sergi açıldı.

Çankırı Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi tarafından 25 yaş üstü zihinsel ve fiziksel engelliler için oluşturulan ahşap boyama kursunda yapılan oyuncaklar, kent merkezindeki bir alışveriş merkezinde sergileniyor.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, serginin açılışında yaptığı konuşmada, engelli vatandaşları sosyal hayatın içine daha fazla dahil etmek için çalıştıklarını söyledi.

Engelli çocukların ailelerine yönelik eğitimler düzenlediklerini anlatan Dinç, "Yollarımızı engelli vatandaşlarımıza göre düzenlerken bazı okullarımıza ve kamu kurumlarına engelli asansörleri ve engelli tuvaletleri yaptırdık. Engelli vatandaşlarımızı birçok sosyal etkinlikte bir araya getiriyoruz. Engellilerimizin el becerilerini geliştirmeye yönelik kurslarımız da devam ediyor." dedi.

Engellilere hizmet veren okullara destek vermeye devam ettiklerini dile getiren Dinç, "İhtiyaç sahibi engelli çocuklarımızın kırtasiye ve giysi ihtiyaçlarını karşılarken ailelerine de gıda yardımında bulunduk. Özel sporcular voleybol takımı kurduk. Belediye olarak engelli kardeşlerimizi hayata dahil etmek için elimizden geleni yapıyoruz." diye konuştu.

Kursa katılan engellileri tebrik eden Dinç, "Bu şehrin 12 yıllık belediye başkanıyım. Biliyorum ki kendi çocuklarımız için istediğimiz istikbalin sınırlarını ileriye taşımak, bu özel yavrularımıza sunacağımız hizmet kalitesi ile mümkün olacaktır. Bu gibi çalışmaları çoğalttıkça kazanan yalnızca engelli çocuklarımız ve aileleri olmayacak, şehrimiz ve Türkiye kazançlı çıkacak." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından engellilerin boyadığı oyuncakların yer aldığı serginin açılışı yapıldı. Sergi, yarın akşama kadar açık kalacak.


Sıradaki Haber