17 °c

Eski Antalya Baro Başkanı Bacanlı beraat etti

ANTALYA (AA) - Eski Antalya Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı, "icra müdürlerine hakaret ettiği" iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti.Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık avukat Alper Tunga Bacanlı ile müştekiler Reşat Balyemez, Fahrettin Şahin, Necati İlhan ve taraf avukatları katıldı.Mahkeme heyeti, Antalya Barosu Genel Kurulunda, sanığın isim ve kimlik...

Güncel Haberi
Eski Antalya Baro Başkanı Bacanlı beraat etti
Eski Antalya Baro Başkanı Bacanlı beraat etti

ANTALYA (AA) - Eski Antalya Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı, "icra müdürlerine hakaret ettiği" iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti.

Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık avukat Alper Tunga Bacanlı ile müştekiler Reşat Balyemez, Fahrettin Şahin, Necati İlhan ve taraf avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, Antalya Barosu Genel Kurulunda, sanığın isim ve kimlik belirtmeksizin "icra müdürlerinin rüşvet aldığı" yönündeki sözlerinin, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 10. Maddesi'nde bulunan "ifade özgürlüğü" kapsamına girdiğine karar verdi.

Bacanlı'nın 18 Ekim 2014 tarihinde Antalya Baro Genel Kurulu'ndaki konuşmasının, suç unsuru taşımadığına hükmeden heyet, bu konuşmaya yönelik suç işleme kastı tayini yapılmadığı veya kusurluluğun tespit edilemediği gerekçesiyle Bacanlı'nın beraatine karar verdi.

Duruşma sonunda, Bacanlı'ya destek veren avukatlar, adliye koridorunda özçekim yaptı. Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan Bacanlı, konuşmalarının ifade özgürlüğü, eleştiri sınırları içerinde kaldığı ve hakaret unsuru içermediğine karar verildiğini hatırlattı. Bacanlı, "Beklediğimiz bir karardı. Bütün eksiğine, yanlışına rağmen yargıya güveneceğiz. Bize düşen budur." dedi.


Sıradaki Haber