17 °c

- Fetih Hareketi'nin 7'nci Genel Kongresi başladı

RAMALLAH (AA) - İsrail işgaline karşı Yasir Arafat ve arkadaşları tarafından yaklaşık yarım asır önce kurulan Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi Fetih'in 7'nci Genel Kongresi Ramallah'ta başladı.İsrail işgali altındaki Batı Şeria'nın Ramallah şehrinde yer alan Filistin Başkanlık Sarayı Mukata'da düzenlenen ve beş gün sürecek olan kongreye bin 400 Fetih üyesi katılıyor. Kongre...

Güncel Haberi
- Fetih Hareketi'nin 7'nci Genel Kongresi başladı
- Fetih Hareketi'nin 7'nci Genel Kongresi başladı

RAMALLAH (AA) - İsrail işgaline karşı Yasir Arafat ve arkadaşları tarafından yaklaşık yarım asır önce kurulan Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi Fetih'in 7'nci Genel Kongresi Ramallah'ta başladı.

İsrail işgali altındaki Batı Şeria'nın Ramallah şehrinde yer alan Filistin Başkanlık Sarayı Mukata'da düzenlenen ve beş gün sürecek olan kongreye bin 400 Fetih üyesi katılıyor.

Kongre sözcüsü Mahmud Ebu el-Hayja, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üyelerin salt çoğunluğuna ulaşılmasının ardından saat 12:30'da (TSİ 13:30) kongrenin başladığını söyledi. El-Hayja, "Fetih üyelerinin yüzde 90'nından fazlası kongreye katılmak için Ramallah'a ulaştı." dedi. İsrail'in engellemeleri nedeniyle, Fetih'in Gazze'de bulunan 390 üyesinden ancak 250'si Ramallah'a gelebildi.

Konferansa ayrıca farklı ülkelerden 95 yabancı davetlinin katılması bekleniyor. AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan da konferansa davetli olarak katılanlar arasında.

Fetih'in en büyük rakibi olan İslami Direniş Hareketi Hamas ve İslami Cihad'ın da aralarında bulunduğu diğer Filistinli gruplarda Fetih kongresine temsilci göndererek katılacaklarını açıkladı.

- Merkez Komite ve Devrimci Konsey üyeleri seçilecek

Kongre sözcüsü Hayja, "Fetih hareketinin siyasi programı, Fetih ile Filistin Yönetimi arasındaki ilişkiler ve Filistinli gruplar arasındaki bölünmüşlüğe nasıl son verilebileceği" gibi konuların kongrede tartışılacak en önemli konular arasında olduğunu söyledi.

Kongre'nin dördüncü gününde hareketi yöneten Merkez Komite ile Devrimci Konseyin üyeleri seçilecek. Toplamda 23 artı 4 üyeden oluşacak olan Merkez Komite Fetih hareketini yöneten en üst siyasi ve hareketin tüm aktivitelerinden sorumlu organı olarak bilinir. Fetih'in en üst düzey yasama birimi Devrimci Konsey'in ise toplamda 80 üyesi var ve bu üyeler her altı yılda bir toplanması öngörülen genel kongrede seçiliyor.

Hareket'in ilk başkanı Yasir Arafat'ın 2004 yılındaki ölümünün ardından Fetih'in başkanlığına seçilen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Genel Kongre'de liderliğini yeniden teyid ederek pozisyonunu koruması bekleniyor.

Sıradaki Haber