17 °c

FETÖ darbe girişimine tepkiler

İSTANBUL (AA) - Genç Gönüllüler Hareketi üyeleri, 27 Mayıs darbesinin ardından idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes'i mezarı başında anarak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti. Topkapı'daki Adnan Menderes Anıt Mezarı önünde toplanan grup, "Senin zamanında yaşasaydık, darbeye 'dur' derdik", "Bizim çocuklar başardı", "Milletin çocukları...

Güncel Haberi
FETÖ darbe girişimine tepkiler
FETÖ darbe girişimine tepkiler


İSTANBUL (AA) - Genç Gönüllüler Hareketi üyeleri, 27 Mayıs darbesinin ardından idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes'i mezarı başında anarak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

Topkapı'daki Adnan Menderes Anıt Mezarı önünde toplanan grup, "Senin zamanında yaşasaydık, darbeye 'dur' derdik", "Bizim çocuklar başardı", "Milletin çocukları darbeye karşı kıyamda" yazılı pankart ve dövizler taşıdı.

Genç Gönüllüler Hareketi adına basın açıklaması yapan Uğur Tutkun, 15 Temmuz gecesi ülke olarak zihinlerden kazınmayacak bir darbe girişimiyle karşılaştıklarını söyledi. 246 şehit verilmesine rağmen millet olarak tankların ve silahların önünde dimdik durduklarını belirten Tutkun, 12 Eylül 1980 ve 27 Mayıs 1960 darbelerinin ibret alınması gereken hadiseler olduğunu vurguladı.

Tutkun, "FETÖ darbe girişiminde de bu darbelerden ilhamlar olduğunu biliyoruz. Bu yüzden de bugün darbeler karşısında dimdik duran fakat idama mahkum edilen merhum Başbakanımız Adnan Menderes’i anmaya geldik." dedi.

Tutkun, Genç Gönüllüler Hareketi olarak bugün ve yarınlarda da darbelerin, vesayetin ve zalimlerin karşısında olmaya devam edeceklerini, bu kanlı darbelerden dersler çıkartıp geleceğe emin adımlarla yürüyeceklerini kaydetti.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Sıradaki Haber