17 °c

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

KAYSERİ (AA) - 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri darbe girişimine ilişkin, "Maalesef cuma günü tarihimizin çok acı günlerinden birisini daha yaşadık. Bir grup akıl, izan, vicdan noksanı insan, bir gece baskınıyla Türkiye'de yönetimi ele alacağını zannetti ama önce silahlı kuvvetlerimizin değerli komutanları sonra da fedakar, cefakar...

Güncel Haberi
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

KAYSERİ (AA) - 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri darbe girişimine ilişkin, "Maalesef cuma günü tarihimizin çok acı günlerinden birisini daha yaşadık. Bir grup akıl, izan, vicdan noksanı insan, bir gece baskınıyla Türkiye'de yönetimi ele alacağını zannetti ama önce silahlı kuvvetlerimizin değerli komutanları sonra da fedakar, cefakar vatandaşlarımız sokağa çıkarak buna mani oldular." dedi.

Kayseri'de darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz'dan beri Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atarak tepkilerini sürdürdü.

11. Cumhurbaşkanı Gül, meydanda toplanan vatandaşlara, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in kurduğu görüntülü cep telefonu bağlantısıyla hitap etti. Gül, sevgi gösterisinde bulunan ve tezahürat yapan vatandaşları selamladı.

Gece geç saatte vatan için, millet aşkıyla meydana toplanan bütün hemşehrilerilerine sevgilerini, muhabbetlerini sunduğunu ifade eden Gül, "Her zaman, yeri geldiğinde vatan, millet din için büyük fedakarlıklarda bulunan hemşehrilerimle her zaman gurur duyuyorum." diye konuştu.

Darbe girişimi sırasında vatandaşların mili irade için sokaklara çıktığını vurgulayan Gül, şöyle devam etti:

"Maalesef cuma günü tarihimizin çok acı günlerinden birisini daha yaşadık. Bir grup akıl, izan, vicdan noksanı insan bir gece baskınıyla Türkiye'de yönetimi ele alacağını zannetti ama önce silahlı kuvvetlerimizin değerli komutanları sonra da fedakar, cefakar vatandaşlarımız sokağa çıkarak buna mani oldular. Şehitlerimiz, gazilerimiz oldu, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Asker, polis, sivil hepsinin mekanı cennet olsun. Bu izansız cüretkarlığı yapanları tarih de millet de hiçbir zaman unutmayacaktır. Hem tarihimize kara leke sürdüler hem de sözde silahlı kuvvetlerinin üniformasını giyen bu izansız insanlar, Türk ordusuna kara leke sürdüler ama çok şükür ki fedakar halkımızın arkasına bakmadan sokağa çıkması, canını vermesi çok daha fazla kanlı olayların olmasını önledi. Türkiye'nin karanlık bir döneme girmesini önledi."

Canını feda eden tüm vatandaşlara minnet, şükran borçlu olduklarına dikkati çeken Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu darbeye direnen askerlerimize şükran borçluyuz. Bu gece baskınını yapanlara karşı fedakarca mücadele eden emniyet teşkilatımızın değerli polislerine şükran borçluyuz. Onlar bu fedakarlığı yapmasaydı çok çok daha büyük acılar çekilecekti. Bunda en büyük katkıyı sağlayan siz vatandaşlarımızın vakur, cesur ve asil duruşu oldu. Şimdi bundan sonra da asil ve vakur durmak gerekir. Bu memleket bizim."

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ülkenin göz bebeği olduğunu, vatandaşın orduya peygamber ocağı gözüyle baktığını aktaran Gül, "Oradan bazı yanlış insanlar çıktı diye ordumuzu yıpratmak, ordumuzu daha fazla rencide etmek, ordumuzu zayıf düşürmek Türkiye'nin çıkarına değildir. Şüphesiz ki bu yanlışı yapanlar, bu suçları işleyenler en ağır cezaları alacaklardır. Bundan kimsenin tereddütü olmasın. Şu anda hükümetimiz her şeyi kontrol etmektedir, herkes görevinin başındadır." değerlendirmesinde bulundu.

Bütün vatandaşların hiçbir taşkınlık yapmadan, kimseye zarar vermeden, birbirini kucaklayarak, sevgi ve muhabbetini artırarak Türkiye'nin yolunu devam etmesi gerektiğini belirten Gül, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye'nin bir an önce normalleşmesi, bir an önce herkesin işinin gücünün başına dönmesi, bir an önce Türkiye'de bu olağanüstü durumun gitmesi hepimizin çıkarınadır, menfaatinedir ama bütün bunların olması için şüphesiz ki suçluların hepsinin yakalanması, derdest edilmesi ve mahkemelerin önüne çıkartılması gerekmektedir. Türkiye'nin dört bir yanında milli iradeye, demokrasiye vatandaşlarımızın sahip çıkmaları en büyük güvencemizdir. İlk günden olay duyulur duyulmaz hepimizin çağrısına kulak verip meydanları dolduran ve gözünü budaktan esirgemeyen bütün vatandaşlarımıza sevgi, muhabbetlerimi sunuyorum. Özelikle siz hemşehrilerimize, Kayserimize ayrı bir selam iletiyorum. Hepinizle gurur duyuyorum"

Sıradaki Haber