17 °c

Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü

GAZZE (AA) - Gazze'de Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü münasebetiyle gösteri düzenlendi. Filistinli grupların desteğiyle Gazze'deki Birleşmiş Milletler Ortadoğu Özel Koordinatörlük Ofisi (UNSCO) önünde düzenlenen eylemde onlarca Filistinli bir araya geldi. Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi siyasi büro üyesi Talal Ebu Zarife, Uluslararası Filistin...

Güncel Haberi
Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü
Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü

GAZZE (AA) - Gazze'de Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü münasebetiyle gösteri düzenlendi.

Filistinli grupların desteğiyle Gazze'deki Birleşmiş Milletler Ortadoğu Özel Koordinatörlük Ofisi (UNSCO) önünde düzenlenen eylemde onlarca Filistinli bir araya geldi.

Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi siyasi büro üyesi Talal Ebu Zarife, Uluslararası Filistin Halkıyla Dayanışma Günü münasebetiyle düzenlenen bu eylemle, uluslararası topluma Filistin halkına yönelik görevlerini hatırlatmak istediklerini söyledi.

Uluslararası topluma, bu günün Filistinlilerin kaderini tayin etmek için fiili bir karara tevil edilmesi çağrısında bulunan Ebu Zarife, BM'den Filistin halkı aleyhinde işlediği ihlallere son vermesi için İsrail'e baskı yapmasını istedi.

Eylemcilerin, konuşmaların ardından "Filistinlilerin değişmez ilkelerinin" yer aldığı bildiriyi BM yetkililerine teslim etti.

BM Genel Kurulu'nun 29 Kasım 1977 tarihinde yaptığı oturumda alınan kararla Filistin sorununun çözümüne destek vermek amacıyla 1978'den beri her yıl 29 Kasım "Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü" olarak kutlanıyor.

Sıradaki Haber