17 °c

"Filistin'in hak ettiği yere gelmesi için herkes üzerine düşeni yapmalı"

RAMALLAH (AA) - AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, "Gerçekten Filistin halkı burada çok zor koşullar altında yaşıyor. Kendi öz vatanlarında mülteci durumundalar. Burada birkaç statü var bunların hepsi Filistin halkının aleyhine. Filistin halkının hak ettiği yere gelmesi için bütün ülkelere kendisine düşen görevi yapmaları...

Güncel Haberi
Filistin'in hak ettiği yere gelmesi için herkes üzerine düşeni yapmalı
"Filistin'in hak ettiği yere gelmesi için herkes üzerine düşeni yapmalı"

RAMALLAH (AA) - AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, "Gerçekten Filistin halkı burada çok zor koşullar altında yaşıyor. Kendi öz vatanlarında mülteci durumundalar. Burada birkaç statü var bunların hepsi Filistin halkının aleyhine. Filistin halkının hak ettiği yere gelmesi için bütün ülkelere kendisine düşen görevi yapmaları çağrısında bulunduk." dedi.

Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi Fetih'in Ramallah'ta başlayan ve beş gün sürecek olan 7'nci Genel Kongresi'ne katılan ve kongrede bir konuşma yapan Özcan, daha sonra AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu kongreye AK Parti Genel Merkezi adına katıldığını söyledi.

"Kongreye gelen bütün misafirlere bir söz hakkı verdiler." diyen Özcan, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistinlilerle Dayanışma Günü münasebetiyle bugün İstanbul'da düzenlenen bir sempozyumda konuşması vardı. Kongrede o konuşmayı, Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve Türk milletinin selamını ilettim. Türk milletinin kalbinin burada Filistinlilerle beraber olduğunu ifade ettim." şeklinde konuştu.

Filistin'deki Fetih ve diğer siyasi partilerin bu zor süreçte birlikte hareket etmeleri gerektiğini belirten Özcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ortadoğu'da barışın ancak bağımsız bir Filistin devletinin kurulması ile olabileceğini dile getirdiğini hatırlatarak, "Filistin davası hükümetimizin ve Cumhurbaşkanımızın birinci meselesi. Türk halkının da burayla çok büyük bir bağı var." dedi.

Özcan, Türkiye'nin TİKA gibi kuruluşlarıyla Filistin'in her yerinde hizmet verdiğini görmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımızın bölgesel ve uluslararası ölçekte Filistin davasını sürekli dile getirmesi bizi onurlandırıyor. Burada biz gerek Fetih, gerek Hamas'ın birlik beraberlik içerisinde olması çağrısı yaptık. Bu bizim temennimiz. Gerçekten Filistin halkı burada çok zor koşullar altında yaşıyor. Kendi öz vatanlarında mülteci durumundalar. Burada birkaç statü var bunların hepsi Filistin halkının aleyhine. Filistin halkının hak ettiği yere gelmesi için bütün ülkelerin kendisine düşen görevi yapmaları çağrısında bulunduk. Filistin'i tanımayan ülkelerin de tanımaları ve Filistin davasına sahip çıkmaları gerektiğini dile getirdik. Bu konuda özellikle İslam ümmetine çok büyük görev düşüyor."

Fetih'in kongresinde Hamas lideri Halid Meşal'in mesajının okunmasına da değinen Özcan, "Meşal'in mesajı çok yapıcı ve olumlu bir mesajdı. Fetihliler tarafından da olumlu karşılandı. İnşallah o çağrıya Fetih de olumlu cevap verirse bağımsız Filistin devletinin kurulması yolunda ciddi adımlar atılmış olur. Sayın Cumhurbaşkanımızın da mesajında bugün bu vardı; Filistinlilerin aralarındaki farklılıkları bir kenara bırakarak birlik beraberlik içinde olmaları gerektiği ve bunun bölgenin de yararına olacağı mesajını verdi. Bizim temennimiz bu." ifadelerini kullandı.

İsrail'in, işgal altındaki Filistin topraklarında Yahudi yerleşim yerleri inşa etmesini de eleştiren Özcan, "Çok haksız yere bütün Filistinlilerin evleri, arazileri gasbedilerek yeni yerleşim yerleri açılıyor. BM de dahil bütün dünya ülkeleri buna karşı zaten. Biz de bu haksız bir tasarruf diye düşünüyoruz." dedi.

Batı Şeria'nın Ramallah kentinde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın katılımıyla düzenlenen Filistin Fetih Hareketi'nin 7'nci Genel Kongresi, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Filistin Ulusal Marşı'nın okunmasıyla başlamıştı. Kongrede Abbas, yeniden Fetih genel başkanı seçilmişti.



Sıradaki Haber