17 °c

Filistinli kız öğrencilerin Türkçe sevgisi

RAMALLAH (AA) - Batı Şeria'nın Ramallah kentinde bulunan El-Bire Kız Türk Okulu'nda okuyan Filistinli öğrenciler büyük bir hevesle Türkçe öğreniyor. AA muhabirine konuşan Filistinli öğrenciler kısa sürede kayda değer ilerleme gösterdiklerini, Türkçe ile birlikte Türk kültürünü de tanımaktan son derece mutlu olduklarını anlattı.Türkçenin kendileri için zor olmadığını belirten...

Güncel Haberi
Filistinli kız öğrencilerin Türkçe sevgisi
Filistinli kız öğrencilerin Türkçe sevgisi

RAMALLAH (AA) - Batı Şeria'nın Ramallah kentinde bulunan El-Bire Kız Türk Okulu'nda okuyan Filistinli öğrenciler büyük bir hevesle Türkçe öğreniyor.

AA muhabirine konuşan Filistinli öğrenciler kısa sürede kayda değer ilerleme gösterdiklerini, Türkçe ile birlikte Türk kültürünü de tanımaktan son derece mutlu olduklarını anlattı.

Türkçenin kendileri için zor olmadığını belirten Tala Anati isimli 10. sınıf öğrencisi, "Türkçede Arapça kökenli çok fazla kelime var. Dilin temellerini öğrenmek sanıldığı kadar zor değil." dedi.

Türkiye'ye, halkına ve diline büyük ilgi ve sevgi duyduğunu dile getiren Anati, "Şu an Türkçe rakamlara, sayılara, günlere ve aylara hakim durumdayım. Türkiye'ye gitsem ihtiyaçlarımı karşılayabilirim. Türkçe ile birlikte Türk kültürünü de öğrendim. İkisi de çok güzel." diye konuştu.

- "Türkçe en güzel, en sevdiğim derslerden biri"

Vicdan Şakir isimli bir diğer öğrenci ise "Dil öğrenmek çok eğlenceli. Her gün yeni ve faydalı şeyler öğreniyoruz. Türkçe öğrenmek bize Türkiye'deki hayatı ve kültürü tanıma imkanı sağladı." ifadelerini kullandı.

Defterine yazdığı bazı Türkçe kelimeleri gösteren Şakir, "Bunları bugün öğrendik. Türkçe en güzel, en sevdiğim derslerden biri. Hiç zorlanmıyoruz." dedi.

El-Bire Kız Türk Okulu Türkçe öğretmeni Muhammet Akçay da Filistinli öğrencilerin Türkçe sevgisinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Akçay, "Öğrencilerimiz Türkçe öğrenme konusunda çok istekli. Böyle olacağını beklemiyordum. Kelimeleri çok çabuk öğrenip telaffuz ediyorlar. Her gün yeni şeyler öğreniyorlar." diye konuştu.

Okul müdürü Hayat Abdulhadi ise iki senedir 10'uncu sınıf öğrencilerinin Türkçe dersi aldığı bilgisini verdi ve "Bu sene bünyemizde 4 sınıf ve toplam 108 öğrenci var." dedi.

Okulda verilen Türkçe dersleri sayesinde öğrencilerin Türkiye'deki üniversitelerde burslu okuma imkanı elde etmesini ümit ettiklerini dile getiren Abdulhadi, "Türkçe, diplomada yabancı dil olarak yer alıyor. Sabah sınıflara girişleri sırasında ve teneffüslerde öğrencilerden Türkçe kelimeler duyuyoruz. Muhammed Akçay hocamızdan biz de bazı kelimeler öğreniyoruz." şeklinde konuştu.

Akçay, El-Bire Kız Türk Okulu'nda 108 öğrenciye, Birzeit Üniversitesinde ise 55 öğrenciye Türkçe dersi veriyor.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından finanse edilen ve 2012 yılında kurulan El-Bire Türk Okulu, Filistin'de teknolojik imkanları ve eğitim seviyesi ile öne çıkıyor.



Sıradaki Haber